Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Slojevita predstava

Premijera puna emocija: Plesna skupina Flame izvela novu predstavu "Love Is All"

TinyBizz Photography
TinyBizz Photography
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2017. u 8:14 2017-02-24T08:14:00+01:00

Reakcije su bile divne. Bilo je  dirljivo izvoditi koreografiju i sve je bilo jako emotivno. Tema istospolne ljubavi je intrigantna i izaziva uvijek puno reakcija pa je tako bilo i nakon premijere naše predstave, kazala je Martina Hrlić Rogić

RIJEKA Plesna grupa Flame premijerno je izvela predstavu »Love is all«, a do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku dovoljna je potvrda o interesu publike za novi projekt nagrađivanih riječkih plesača i plesačica predvođenih Martinom Hrlić Rogić, koja je ujedno i redateljica i koreografkinja predstave.

– Reakcije publike bile su divne. Nama izvođačima bilo je jako dirljivo izvoditi koreografiju i sve je bilo jako emotivno, rekla nam je Hrlić Rogić i nastavila:

– Predstava je slojevita i publika nije mogla vidjeti samo naše plesne koreografije. Tema istospolne ljubavi je intrigantna i izaziva uvijek puno reakcija pa je tako bilo i nakon premijere naše predstave. Autorska glazba, autorski kostimi, samo su neke od stvari koje su pomogle da predstava postigne reakciju kod publike. Mislila sam da će biti teško scenskim pokretom prenijeti poruku, ali predstava je bila prepuna simbolike i mislim da je svatko u publici shvatio poruku koju smo htjeli poslati, kazala je Hrlić Rogić.

Kroz predstavu »Love is all« se provlače teme agresivnog i nasilnog društva prema istospolnom paru, stvaranje obitelji, odgoj djeteta u istospolnoj zajednici, međusobni konflikti, ponos i možda prihvaćanje.
Sinoć je predstava izvedena još jednom, a na nove će nastupe riječka publika morati malo pričekati.

– U planu je još nekoliko nastupa u Rijeci, ali morat ćemo pričekati da nam daju slobodne termine. U međuvremenu, trebali bi otići na neka gostovanja. Za sada smo u pregovorima s jednim kazalištem u Zagrebu i jednim u Ljubljani. Imamo još poziva, ali kako još ništa nije potvrđeno ne bismo govorili gdje. O svemu ćete biti obavješteni na vrijeme, kazala je Hrlić Rogić i za kraj otkrila što planiraju u budućnosti.

– Sada smo fokusirani na izvedbe ove predstave. Naravno da u planu imamo novi projekt, ali kao i uvijek do sada »skuhat« ćemo ga tijekom ljeta i onda u novoj plesnoj sezoni krenuti u njegovu realizaciju, zaključila je Hrlić Rogić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.