Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Vježbajte do siječnja

Od koncerta Mate Miše Kovača u Areni Zagreb ove subote ništa

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2015. u 17:07 2015-12-04T17:07:00+01:00

Da nije majstoru štogod?! Kako neslužbeno doznajemo, ne da nije nego je čovjek u vrhunskoj formi. A to je, dakako, ono najvažnije, da ima u njega force da započne stih! 

Kako bi se to pjesmom, pače bezvremenskim stihom bezvremenskog hita reklo – proplakat će zora, ako već proplakala nije! A lako je moguće da je na tisuće fanova zasuzilo bar malo kad je u svijet otišla informacija da od koncertnog spektakla Mate Miše Kovača i prijatelja u Areni Zagreb, neće ove subote biti ništa!

Dobra je, doduše, vijest da je koncert samo odgođen, da će ga biti 23. siječnja, dobra je i ona da kupljene ulaznice vrijede i za taj termin, ali teško je kad danima uvježbavaš nastup baš za subotnje finale, a onda joj, slikovito rečeno, drugi raspliće kosu.
 
Organizatorima se i nema što zamjeriti, oni su promptno odradili svoje, obavijestili medije, prijatelje i kolege da je koncert prebačen za siječanj. Zašto? Iz objektivnih razloga, stoji u priopćenju. Objektivni, ili tehnički svejedno je kad je taman toliko općenito rečeno da te tu mora kopkati sto pitanja.

Da nije majstoru štogod?! Kako neslužbeno doznajemo, ne da nije nego je čovjek u vrhunskoj formi. A to je, dakako, ono najvažnije, da ima u njega force da započne stih, a onda digne ruke u zrak pa da 20.000 duša koliko ih Arena može podnijeti, zborski zapjeva, recimo onu »Ostala si uvijek ista«! Uostalom, Mate Mišo je i gostovao kojekuda, pa recimo na Narodnom radiju kazao kako je organizator odlučio da će bolji datum biti 23. siječanj dodavši tome da želi dostojanstven koncert u glavnom gradu Hrvatske.

Elem, razlozi su, kako se i opet neslužbeno doznaje, neki drugi. Želja je, naime, napraviti koncert dostojan veličine Mate Miše Kovača. To pak, hoće reći da je želja dovesti toliko naroda da Arena, slikovito rečeno, puca po šavovima. A to hoće reći kako je procijenjeno da je vremena za besprijekoran marketing i promociju jednostavno bilo premalo da bi 'pucalo po šavovima'. Vrijeme i prostor prije svega su pojeli parlamentarni izbori, kampanja, a onda i beskrajna postizborna priča zbog koje se od mudrovanja kome je prelaziti preko Mosta ne vidi ništa drugo, pa ni činjenica da u Areni, nakon šest godina, pjeva legenda.

Em izbori, em terorizam u Parizu, em pregovori oko Vlade, em činjenica da u prosincu u Zagrebu ima na desetke koncerata, sve je to pomalo odvuklo pozornost od onog bitnog, činjenica da svi pjevaju dok jedan ne čuje, pa tako više od 50 godina. Stoga su organizatori odlučili dobiti još na vremenu ne bi li Mati Miši Kovaču pružili sve uvjete da odradi koncert nad koncertima. A to što koncert neće biti održan u isti dan kad i »prijateljski« nogometni sraz Dinama i Hajduka, možda i nije tako loše, dapače. 

Bilo kako bilo, odgoda je tu da bi sve bilo još bolje već početkom novog ljeta. Ako je suza suzu ganjala, već sad je red da se »zalije cvijeće, suzama sreće«, pa da u siječnju sve bude kako su organizatori zamislili – bolje, raskošnije i veće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.