Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Uspjeh u SAD-u

Riječka dizajnerica bila je na New York Fashion Weeku: Američki san Marijane Hero

Marijana Hero s modelima nakon revije / Foto Presley Ann Photograph
Marijana Hero s modelima nakon revije / Foto Presley Ann Photograph
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2017. u 10:41 2017-09-18T10:41:00+02:00

Predstavila sam se revijom Guillemy sa šest kreacija koje sam nadopunila torbicama i cipelama koje sam nedavno prvi put predstavila na Riječkim stepenicama, priča nam dizajnerica Marijana Hero koja se ovih dana vratila iz SAD-a

Riječka dizajnerica Marijana Hero prije nekoliko se dana vratila iz New Yorka gdje je njezin modni brend Hero4Heroes, na poziv Oxford Fashion Studija, sudjelovao u New York Fashion Weeku. Priliku da se prvi put predstavi na slavnom newyorškom Tjednu mode Hero je dobila zahvaljujući prestižnoj pozivnici ugledne engleske organizacije koja još od 2009. godine tijekom njujorškog, londonskog i pariškog tjedna mode globalnoj publici predstavlja neovisne dizajnere iz cijelog svijeta.

Riječka je dizajnerica u Velikoj Jabuci provela je osam dana, a revija na kojoj se predstavio brend Hero4Heroese održana je u petak 8. rujna, u sklopu eventa i showa na kojem se predstavilo 26 »emerging« dizajnera iz 16 zemalja svijeta.

MARIJANAHERO010

–  Sama revija je prošla fantastično. Dva dana priprema uz finalne dogovore i probe i napokon revija u petak navečer. Uzbuđenje prije i tijekom same revije bilo je jako s obzirom na to da mi je to bilo prvo predstavljanje u New Yorku tako da još sređujem dojmove gledajući video i slike. Na reviji je bilo 200-tinjak ljudi, svi uglavnom iz modne industrije, od modnih i glavnih urednika modnih časopisa, blogerica, influencera, buyera, otkrila nam je Hero.

Puno upita za cipele

Kakav je osjećaj sudjelovati u Tjednu mode u New Yorku?
– Neopisiv. Sama činjenica da se revija prikazuje u jednom od četiri grada koja su glavna na svjetskoj modnoj karti čini neopisivu nervozu, iščekivanje, a ujedno i neopisivo uzbuđenje i zadovoljstvo da ste dobili priliku pokazati svoj rad.
Koliko ste modela-kreacija predstavili u New Yorku?
– Predstavila sam se revijom Guillemy sa šest kreacija koje sam nadopunila torbicama i cipelama koje sam nedavno prvi put predstavila na Riječkim stepenicama.

Kakve su bile reakcije, komentari?
– U tom pogledu zapravo nisam imala previše očekivanja jer sam bila koncentrirana i fokusirana na pripremu i da sve prođe kako treba. Ali sami komentari organizatora, drugih dizajnera te nakon same revije i komentari urednika, blogerica, bili su jako pozitivni i ohrabrujući za daljnji rad. Najviše u pogledu modnog izričaja brenda koji su u više navrata naglasili da je pozitivan, veseo te prepoznatljiv i specifičan u pogledu kombiniranja boja te šljokica koje su jako popularne ove sezone. Najviše me razveselila euforija koju su izazvale cipele na blok-petu te sam dobila puno upita upravo za njih.

MARIJANAHERO10010

Je li vam predstavljanje u New Yoruku donijelo nove poslove, angažmane, ponude?
– Teško je zasada povlačiti crtu i konkretno odgovoriti na ovo pitanje. Ali da, uspostavila sam nove kontakte, upoznala nove ljude pa ću u sljedećem razdoblju vidjeti u kojem će se smjeru sve razvijati i što je sve donijelo ovo predstavljanje. Za sada sam imala suradnju s kineskom modnom blogericom Scarlett Hao koja živi i radi u New Yorku. Za vrijeme samog eventa nosila je Hero4Heroes suknju i cipele.

Nemam planove za dalje

Hoćete li možda opet izlagati u New Yorku ili na nekom drugom svjetskom tjednu mode?
– Definitivno želja postoji, ali zasada nemam još konkretnije planove. Neka se stišaju dojmovi pa ću vidjeti i razmisliti u kojem smjeru nastaviti.  
Jeste li bili na drugim revijama u sklopu Tjedna mode?
– Kako je ukupno bilo 26 revija, uspjela sam pogledati dosta dizajnera iz drugih zemalja, a najviše nekako koncentrirano nakon moje revije. Dizajneri širom svijeta uistinu rade super stvari, ima jako puno fantastičnih priča i sigurna sam da će neki od njih nakon ovih prvih koraka napraviti odlične priče. Mene je najviše nekako dojmila MJ design iz Kanade čije kolekcije pršte veselim kombinacijama bojama.

MARIJANAHERO008

Kako se tamo organiziraju revije, a kako kod nas?
– Organizacija s pripremom, probama, šminkanjem, frizurama ne razlikuju se previše. Ono što se najviše razlikuje je činjenica da je revija u New Yorku; da ste okruženi dizajnerima, manekenkama, frizerima, urednicima, buyerima, blogerima iz cijelog svijeta i da nikad ne znate kome će se svidjeti vaše kreacije, tko će ih poželjeti za sebe, a tko u svom editorijalu. To je baš uzbudljivo.  

Grad koji nikada ne spava

Po čemu ćete najviše pamtiti boravak u New Yorku?
– Naravno, osim po reviji, grad ću pamtiti po danima prije revije u kojima sam uspjela obići grad, doživjeti čari Velike Jabuke. Ovo mi je bio prvi odlazak u New York. U sedam dana raspored je bio vrlo gust kako bih stigla vidjeti što više. Od znamenitosti kao što su Empire State Building, Top of The Rocks, Broadwayski most, Kip slobode, nevjerojatni Times Square pa do muzeja suvremene umjetnosti preko uzbudljivog shopping iskustva na Petoj aveniji i neizostavnog i umirujućeg Central Parka. Tamo je nevjerojatno, ovisno kako se taj dan osjećate samo dignete ruku i yellow cab vas odvede onamo kamo želite. Zaista je istina da je New York grad koji nikada ne spava.

MARIJANAHERO53

Kakvi su vam (poslovni) planovi nakon New Yorka?
– Uf, planovi? Definitivno - vratititi se u New York. Šalu na stranu. Nastaviti gdje smo stali. Napraviti kampanju za cipele koje sam nedavno prezentirala, a postoje ideje i za novu kolekciju torbica te nove kreacije. I tko zna? Možda neke nove suradnje i neki novi modni izazovi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.