Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
10 godina na sceni

foto Ivan Alduk: Moje ambasadorice su najbolji dokaz da ne cijenim površnost i senzacionalizam

Ana Radišić pred objektivom Jelene Balić
Ana Radišić pred objektivom Jelene Balić
Autor:
Objavljeno: 18. studeni 2017. u 12:00 2017-11-18T12:00:00+01:00

Jelena Rozga, Ana Radišić, Ivana Delač Đolo, Tihana Harapin Zalepugin, Lejla Filipović, Mara Bratoš, Kristina Krepela, Anita Dujić, Pamela Ramljak i Iva Šulentić zvijezde su posebne modne kampanje koju potpisuje fotografkinja Jelena Balić

Dizajner Ivan Alduk ove godine slavi deset godina rada tijekom kojih se prometnuo u jednog omiljenih na hrvatskoj modnoj sceni, a njegove kreacije rado nose brojne poznate Hrvatice. Deset njih odabrao je za novu atraktivnu kampanju kojom ovih dana obilježava deset godina rada.

Povodom deset godina rada snimili ste izuzetno atraktivnu kampanju. Koga ćemo sve vidjeti u vašim haljinama?
– U jesen 2007. predstavljena je moja prva modna kolekcija, a tada sam bio na drugoj godini fakulteta. Deset godina nakon, ja i moj tim smo najbolji dokaz što mnogo rada, truda i kreativnosti mogu postići. Upravo sa željom da na najbolji mogući način proslavimo tu obljetnicu, odlučio sam da snimimo raskošnu modnu kampanju s mojim ambasadoricama i prijateljicama.

Dizajner Ivan Alduk

Jelena Rozga, Ana Radišić, Ivana Delač Đolo, Tihana Harapin Zalepugin, Lejla Filipović, Mara Bratoš, Kristina Krepela, Anita Dujić, Pamela Ramljak i Iva Šulentić zvijezde su ove posebne modne kampanje koju potpisuje fotografkinja Jelena Balić. Raskošne toalete s pomalo drskim i modernim prizvukom su jako dugo izrađivane prema postulatima visoke mode i svojevrstan su prikaz tehničkog znanja koje smo kroz godine rada stekli, a na najbolji način utjelovljuju Alduk estetiku koja je ženstvena, glamurozna, seksepilna i posebna.

Tihanin aristokratski stav

Po kojem ste kriteriju birali deset zaštitnih lica?
– Većina imena se je nametnula sama od sebe jer su to osobe s kojima i inače surađujem kroz sve godine rada. Crveni tepisi, glamurozna izdanja, snimanja i razni eventi su poslovni događaji koji su nas povezali, ali karakteri i pogledi na život su razlog zašto su suradnje nastavljenje i pretvorene u nešto mnogo dublje - prijateljstva. Modna agentica Tihana Harapin Zalepugin je jedna od prvih profesionalnih suradnica koja je tu kroz svaki nas projekt, ali u zakulisju, a sada je zasjala svojim aristokratskim stavom. Ivana Delač Đolo je vjerna ljubiteljica mog dizajna već godinama, a to je naravno slučaj i s divnom Riječankom Anom Radišić koja je posljednje tri godine glavni ambasador mog brenda. Kada posao postane prijateljstvo onda to vrijedi ovjekovječiti ovakvim projektom koji će zauzeti posebno mjesto u našim životima.

Jelena Rozga

Koju poruku želite poslati odabirom baš tih deset žena?
– Njihova raznovrsnost, kako izgledom, stavom a tako i godinama i životnih iskustvom je najbolji prikaz ženske raznolikosti, snage, jačine i ljepotu koju ja kroz svaki svoj projekt slavim i veličam. Jake osobnosti koje se nalaze u ovom projektu, a koje doista kiti predivan karater i uspješnost na poslovnom planu su dokaz da i danas prolazi isljučivo osobnost, unikatnost i kvaliteta, a ne površnost i senzacionalizam. Takav pristup dizajnu i poslovanju njegujem od početka, a moje ambasadorice su najbolji dokaz toga.

Postulati visoke mode

Recite nam nešto o haljinama koje nose?
– Posebna kolekcija od deset raskošnih večernjih toaleta za deset osebujnih godina rada je izrađivana posljednja tri mjeseca i karakteriziraju je transprentnost, volumen, kontrasti boja i tekstura te mnogo ručnog rada. Rađena prema postulatima visoke mode, haljine su posebno dizajnirane i izrađene za ovu obljetnicu, a najbolje pokazuju koliko je moj dizajnerski rukopis moderan, pročišćen i pomalo drzak. Naglašeni struk i ženstvenost su odlika svakog modela, a kokteiranje prorezima, dekolteom i laganim asimetičnim detaljima daje jedan luksuzan i zanimljiv dojam.

Alduk_10godina1

Prošlo je deset godina otkako je prijavom na Fashion Incubator počela vaša modna priča. Što se od tada promijenilo u vašem modnom izričaju, a što ste zadržali?
– Deset godina je doista proletjelo i ponekad je teško vjerovati da sve tako brzo prolazi. Stvarajući projekt za projektom, ne brojim vrijeme već uspjehe i osjećaje koji se gomilaju, kao i iskustvo koje je najbolji dar rada. Pomalo buntovan i naivan, ali iskreno sam krenuo u sve kao student modnog dizajna koji je svojim projektima htio izazvati komentare i ostaviti trag. Rockerski pristup, seksepilnost, lude i obožavane 90-e i dance pokret su bile početne inspiracije u mojim kolekcijama, a kasnije se je taj stil razvio prema jednom chic, damskom i estetski pročićenom stilu. Moj dizajn je nosiv, funkcionalan i udoban, a to su karakteristike kojima svaki ozbiljan dizajner stremi.

Na što ste najponosniji tijekom ovih deset godina?
– Uopće ne glorificiram svoj rad, dapače - uvijek tražim greške i govorim kako smo mogli i trebali bolje i više. Valjda me ta energija i pokreće za svih pet kolekcija godišnje koje predstavljamo preko pet modnih kampanja najboljih hrvatskih fotografa. U ovom trenutku, komotno mogu reći da sam najponosniji na ovu obljetničku kampanju i priču, estetsku i ljudsku, koja ona nosi.

Foto Decker & Kutić

Kakvi su vaši planovi za bližu budućnost?
– Mi vrijedno radimo na novim projektima. Prva na rasporedu je očekivana Alduk božićna večera za suradnike i medije koja se kroz godinu dana prometnula u jako isčekivani društveni modni događaj, a nakon toga slijedi rad na novoj kolekciji vjenčanica - Alduk Bridal.
Foto Jelena Balić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.