Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Hrvatica u Beogradu

Jelenu Veljaču razljutio komentar provokatora na Instagramu: "Biti mala Srpkinja nije ništa ružno"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2018. u 10:39 2018-08-31T10:39:04+02:00

Na provokaciju "Je li to beogradsko dijete?" Veljača je uputila oštar komentar i naglasila da se veseli svakom uspjehu svoje kćerkice, pa i tome što govori 'moje drugarice'

Jelena Veljača nedavno se preselila u Beograd s uskoro bivšim suprugom Draženom Čučekom i kćerkicom Lenom, a detalje o njihovom životu redovno objavljuje na svom Instagram profilu. Tako je jučer objavila fotografiju kćerkice koja se sama odjenula za vrtić uz opis: Ono kad se Lena sama odjene za vrtić i ti ponosno shvatiš da krv nije voda". No, u opisu fotografije je među hashtagovima napisala i "Beograđanka" što nije svima najbolje sjelo.

Među brojnim reakcijama našao se i jedan Jelenin pratitelj napisavši: "Ko je to, mala Srpkinja? Je li to beogradsko dijete?" i svojom provokacijom razbjesnio scenaristicu koja mu je dala oštar odgovor.

"To je dijete koje se preselilo u drugu državu zbog posla oba roditelja, prolazi kroz velike životne promjene s dvije godine i osam mjeseci, jako sam ponosna na nju kako stabilno hoda kroz novi vrtić, novi grad, novu babysittericu, nove prijatelje i novi jezik i veselim se svakom njezinom uspjehu pa i tome što govori 'moje drugarice' i što s veseljem ide u vrtić i bira odjeću za isti. Jednako bih se veselila i da smo u Tokiju, i pisala bih #japanesegirl jer kao svaka majka kojoj je dijete na prvom mjestu strepim pred svakom promjenom koju Lenu može emotivno uzdrmati i slavim svaki njezin uspjeh. A čaša insinuacija da je biti 'mala Srpkinja' nešto ružno je za mene neprihvatljiva. Ni jedna nacija sama po sebi nije ružna ni zla, ni dobra ni lijepa. Lena je Hrvatica u Beogradu, ali se iskreno nadam da će iznad svega biti dobro dijete i dobra žena i građanka svijeta te velikodušna i otvorena prema svima. Rat je užasna stvar, jasno je tko je gdje i kada bio agresor, ali to nema baš nikakve veze s mojim djetetom, njezinim drugarima i 2018. godinom u kojoj mi krećemo u drugi tjedan vrtića. Smatram vaše pitanje stravično nepristojnim", napisala je Veljača i svojim britkim komentarom pobrala pozitivne reakcije mnogih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.