Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Roko Blažević

Nakon uspješne eurovizijske fieste u Madridu, Roko putuje u Moskvu na eurovizijski party

Roko Blažević s fanovima
Roko Blažević s fanovima
Autor:
Objavljeno: 22. travanj 2019. u 12:54 2019-04-22T12:54:09+02:00

Posebno me se dojmio taj dio, kada je publika sa mnom otpjevala refren – to mi je dalo dodatan motiv za daljnje pripreme za Eurosong, rekao je Roko

MADRID Roko Blažević, hrvatski predstavnik na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019. pridružio se 21-om natjecatelju na španjolskoj eurovizijskoj fiesti koja se proteklih dana održala u Madridu pod nazivom ''PrePartyES2019''.

Madrid je kao domaćin ovog događaja istaknuo povod - pola stoljeća od njihove eurovizijske pobjede, a pokrovitelj događanja bila je španjolska televizija RTVE.

U petak je na Welcome domjenku Roko prvi put susreo većinu natjecatelja s kojima će dijeliti eurovizijsku pozornicu – a obožavatelji su, unatoč kiši, čekali ispred hotela i madridskog centra ''La Riviera'' ne bi li uhvatili trenutak s hrvatskim predstavnikom.

"Bio je ovo moj prvi predeurovizijski party i općenito prvi nastup hrvatskog predstavnika u Madridu, što mi je izuzetna čast! To se ne zaboravlja. A dojmovi? Prepun sam ih, i to u najpozitivnijem smislu!" – odmah po povratku nam je Roko otkrio, ne skrivajući oduševljenje organizacijom ovog događaja-

"'Radi se o vrhunski organiziranom dvodnevnom događanju tijekom kojega predstavnici imaju sjajnu priliku predstaviti se ne samo obožavateljima, već najznačajnijim eurovizijskim medijima. Događaj je organiziran na vrhunskom nivou, domaćini sjajni, ali i publika – koja čini se – ''The Dream'' pjeva bez greške!"

Subota je, naime, bila rezervirana za plavi tepih, nakon čega je uslijedio nastup 22 predstavnika. Prema snimkama, 2000 ljudi – u glas je pjevalo ''The Dream'' s Rokom.

''Posebno me se dojmio taj dio, kada je publika sa mnom otpjevala refren – to mi je dalo dodatan motiv za daljnje pripreme za Eurosong! Nakon nastupa prilazili su mi novinari i fanovi, komplimentirali izvedbu uživo, vokalne sposobnosti i pjesmu…Vladala je izuzetno pozitivna atmosfera.. Pod dojmom sam kako su nas pratili, i koliko zapravo puno znaju o svakome od nas.''

fan

Uz Michaela Ricea, britanskog predstavnika s kojime je prijateljstvo počelo tijekom njegova boravka u Zagrebu i gostovanju u showu '' Zvijezde pjevaju'' te se nastavilo u Madridu, u kušanju španjolskih delicija, Roko je upoznao i predstavnike Albanije, Belgije, Crne Gore, Češke, Velike Britanije, Estonije, Finske, Rumunjske, Španjolske, Moldavije, Njemačke, San Marina, Grčke, Norveške te Izraela.

''Svi predstavnici imaju profile na društvenim mrežama i trude se približiti dašak atmosfere s ovakvih događanja.. Tako smo i mi na našim službenim Instagram profilima, 'rokoblazevic_official' i 'eurosong_hrt', uz niz fotografija, pokazali kako zvuči ''The Dream'' u izvedbi albanske predstavnice Jonide Maliqi, a rado sam se odazvao pozivu izvrsne crnogorske D-mol grupe i s njima izveo ''Heaven''.''

Na odlasku iz hotela prema zračnoj luci, obožavatelji su i dalje čekali, a neki su i zaplakali, prepričava nam Roko, ne skrivajući veselje što je pred njim sada na redu – Rusija:

Yonida-ALB

''Jedva čekam nastupiti u Moskvi i upoznati nove predstavnike i nastaviti druženja započeta u Madridu, koji će mi ostati u najljepšem sjećanju, što zahvaljujem organizatoru (eurovision-spain).. Uistinu je dojmljivo koliko su truda i pažnje uložili u organizaciju i s koliko ljubavi pristupaju Eurosongu.

Nadam se da će i Hrvatska jednoga dana imati ovakav party na koji dolaze predstavnici iz cijele Europe, a ako ove godine pobijedimo i Eurosong ponovno dovedemo u Zagreb – za tim će biti još više povoda! Usuđujem se, kao što jest slogan ovogodišnje Eurovizije, ali i naše pjesme - sanjati - #daretodream!''

Nakon pred-partyija u Amsterdamu, Rigi, Londonu, eurovizijski natjecatelji predstavili su se i u Madridu, a sljedeća je postaja Moskva već 24. travnja - uoči početka 64. Izbora za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu, za koju je Roko, tek što ih je raspakirao – putne torbe pakirao nanovo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.