Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Glazbena manifestacija

LJETO U MSU Osječki hip-hoper Kandžija u pratnji Golih žena na krovu muzeja

LJETO U MSU Osječki hip-hoper Kandžija u pratnji Golih žena na krovu muzeja
LJETO U MSU Osječki hip-hoper Kandžija u pratnji Golih žena na krovu muzeja
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2017. u 8:14 2017-06-24T08:14:00+02:00

Kulturno-glazbena manifestacija »Ljeto u MSU« kao treći koncert u nizu dovodi osječkog hip-hop izvođača Kandžiju, koji će u subotu, 24. lipnja na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti nastupiti u pratnji svog benda Gole žene.

Kandžija kaže kako je ovog ljeta odabrao MSU jer je riječ o vrhunskom prostoru. »Mislimo da je baš za nas. Suvremeni smo, nismo muzej, nismo ni krov, ali svaki naš koncert je poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav. Milijun puta bolje nego bilo koji koncert na krovu, recimo, Konzuma«, izjavio je Kandžija u povodu subotnjeg nastupa.

Iz MUS-a najavljuju kako će prije samog koncerta umjetnica Nikolina Komljenović održati performans brisanja objekata u prostoru.
»Kroz izvedbu umjetnica će tematizirati neposrednost doživljaja i komunikacije bez uplitanja prepoznatljivih komunikacijskih kodova naučenih kroz obrazovni sustav. Tijekom izvedbe stvorit će se odnos, svojevrsni dijalog performerice, prostora i publike, u kojem se autentična vrijednost nalazi izvan vidljivog«, ističe se u najavi.

Za ovu je subotu priređena i projekcija filma iz ciklusa »Best of Metropolis« u dvorani Gorgona u dva termina – »Ljubav i prijateljstvo« Whita Stillmana.

Glavne uloge u toj humorističnoj ljubavnoj drami o ženi sklonoj spletkama koja se sakriva na imanje svojih rođaka od glasina o njezinom društvenom životu, imaju Kate Beckinsale, Chloe Sevigny, Xavier Samuelt.

Uz koncert i film posjetitelji će moći pogledati i izložbu o Pankrtima »N'č se ne premakne«, s fotografijama te slovenske punk grupe Pankrti koja je prije dva tjedna otvorila Ljeto u MSU. Izložba je otvorena do 2. srpnja 2017.

U slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.
Osim Pankrta ove sezone u sklopu programa već su svirali riječki bend Jonathan, a idućih subota nastupit će Rambo Amadeus, Detour i Vatra.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.