Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Nezaboravni koncert u Splitu

Kralj Mišo Kovač bacio u trans dvanaest tisuća vjernih fanova

Iako bolestan – s osmijehom na licu – legendarni Mišo Kovač I / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL
Iako bolestan – s osmijehom na licu – legendarni Mišo Kovač I / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2018. u 17:18 2018-12-23T17:18:33+01:00

Unatoč borbi s visokom temperaturom, tijekom večeri pune obrata i emocija popularni pjevač nije morao širiti ruke: od prve pjesme bacio je u publiku u trans iz kojeg se nije izlazilo. Pjevala je legenda, unosila posljednje atome snage da glas izdrži, probije se do najdaljih rubova dvorane

SPLIT Veličanstven koncert pred više od dvanaest tisuća obožavatelja održao je sinoć u Spaladium Areni Mišo Kovač.

Nitko od svih tih ljudi nije dva i pol sata nakon početka koncerta napustio dvoranu nezadovoljan, dapače: presretni, prezadovoljni su bili posjetitelji jer su svjedočili nezaboravnom događaju, možda i jednom od posljednjih velikih nastupa neosporne legende dalmatinske, hrvatske glazbene scene. A posebno vojske Hajdukovih navijača.

Večer je međutim imala, sportskim rječnikom, obrate. Dobrih sat vremena prije koncerta oko dvorane nije bilo parkirnih mjesta, a desetak minuta prije (najavljenog) početka u 20 sati pred ulazom su se stvarale gužve.

U krcatoj Spaladium Areni atmosfera je bila nabijena emocijama, pozitivnom energijom – još je rasvjeta bila upaljena, na bini su trajale završne pripreme, no uz pomoć razglasa dvoranom se orila pjesma. Euforija je dosegla vrhunac najavom izlaska Miše Kovača pred mikrofon.

Međutim, u idućih nekoliko sekundi, minutu možda, puno nas se zapitalo kako će sve skupa završiti. Jer Mišo je pred svoju vjernu publiku došao teškom mukom, uz pratnju članova pratećeg benda. Nije dobro izgledao, koljena su klecala, činilo se da traje borba za svaki korak, svaku riječ.

I onda novi obrat. Pokazao je Mišo zašto je, čak i u zrelim godinama, unatoč borbi s visokom temperaturom, zaslužio titulu kralja. Legende. Nije morao širiti ruke, od prve pjesme »Poljubi zemlju po kojoj hodaš« bacio je u publiku u trans iz kojeg se nije izlazilo. Ni obožavatelji, ni Mišo.

Pjevala je legenda, unosila posljednje atome snage da glas izdrži, probije se do najdaljih rubova dvorane. I uspio je u tome. 

Više pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista u ponedjeljak!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze