Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
'Mojih 25 let'

foto/video KONCERT ZA PAMĆENJE U BAKRU I Mirjana, i Bobušica, i Cuca, se tri – sedi pet!

Najraje bin otpjevala se svoje pjesmi, ma to bi onput koncert trajal od 7 do 7 - Mirjana Bobuš / Snimio Marko GRACIN
Najraje bin otpjevala se svoje pjesmi, ma to bi onput koncert trajal od 7 do 7 - Mirjana Bobuš / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2019. u 22:12 2019-05-16T22:12:00+02:00

Mirjana je koncert oprla z onun ka ju najbolje opisuje, a zove se »U kamenu me nađi«, finila ga je z onun s kun je i počela svoju karijeru »Zami me sobun sakamo«. A u sredini? A u sredini Mirjana, onakva kakva je – naizgled opora, a zapravo tako meka ili mehka

BAKAR  Rijetki su oni koji posljednjih 25 godina nisu pjevali s Mirjanom. Ako ne iz sveg glasa, a ono bar pjevušili. Uz njezine se pjesme veselili, uz njezine pjesme tugovali. Ako je netko ušao u svaki dom Primorsko-goranske županije, to je sigurno glazbenica iz Kraljevice koja je bakarskim koncertom odlučila reći zbogom velikim koncertima, te u budućnosti nastupati samo na festivalima i, kako reče – tu i tamo, na sitno, kad mi se da, čisto da malo podignen svoju »velu penziju«.

F1605MG5
Koncert Mirjane Bobuš u Bakru / Snimio Marko GRACIN

A taj, dugo najavljivani, a još više iščekivani Mirjanin zadnji koncert kojeg je nazvala »Mojih 25 let« uistinu je bio velik. No, nije bio samo njezin jer je uz nju i prateću joj ekipu koju su činili Sanjin i Saša Jovanović ili Dua Trend, Ana Kučan i dugogodišnji joj partner na sceni – Zoran Papić Pape, koncert imala i dupkom ispunjena dvorana bakarskog Doma kulture Matija Maržić.

Lipa druženja

Bio je to i dugosvirajući koncert jer kad Mirjana krene, ta ne staje. Ne kalkulira ona ni s vremenom, ni s osjećajima. Ona pjeva iz dubine srca i duše, što oni koji pjevaju s njom itekako osjete.

Uostalom da tome nije tako ne bi trajalo četvrt stoljeća, ne bi Mirjani donijelo sva ta silna priznanja i nagrade, ne bi Mirjana bila to što jest – glazbenica koju obožava narod.

Prije samog koncerta upitali smo ju za protokol, čisto onako za škerac, jer ako netko ni u čemu u životu, pa tako ni u karijeri ne vozi po protokolu, to je Mirjana.

– Ča, protokol? Si ti normalna, najraje bin otpjevala se svoje pjesmi, ma to bi onput koncert trajal od 7 do 7. Ni da ja ne bin zdurala, ma... Šalu na stran, načinila san svojevrsni presjek teh svojeh 25 let i zibrala. Ma, to j’ sad manje važno, ono ča bin prvo ovoga svoga veloga i zadnjega nastupa otela reć je da su Sanjin i Saša Jovanović s manun počeli pred 25 let. Onda su bili dica a sad i oni sami imaju dicu. Vratila san se na početak. Guštala san z njimi, i z Anun, i z Papeton. Se naše probi bile su lipa druženja. Večeras pet duš kanta i svira kod jedna. Zapravo jednu, onu moju četire prate ća.

Za pamćenje

A kamo ća? Jušto nikamo aš, publika je sinoć pokazala kako neki traje i kad misli da prestaje.

Mirjana je koncert oprla z onun ka ju najbolje opisuje, a zove se »U kamenu me nađi«, finila ga je z onun s kun je i počela karijeru »Zami me sobun sakamo«. A u sredini? A u sredini Mirjana, onakva kakva je – naizgled opora, a zapravo tako meka ili mehka.

Baš kao ona stara lesa, ona nonićeva pasara, kraljevička lanterna, kao žena koja se kroz život mora probijati sama. Mirjana je i u glazbi, i u notama, i u životu Mirjana, Cuca, Bobušica. Bila je to i na sinoćnjem koncertu koji se, mada je fraza, uistinu može nazvati koncertom za pamćenje ali ponajprije za Nju. Njezinu kćer Tanju, koja život gradi u dalekoj Australiji, ali i za sve one koji je sve ove godine prate, vole i pjevaju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu