Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Premijera sljedeće godine

Malkovich će glumiti Weinsteina u londonskoj kazališnoj predstavi

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2018. u 20:09 2018-05-31T20:09:35+02:00

BERLIN John Malkovich će igrati hollywoodskog producenta Harveya Weinsteina optuženog za seksualna zlostavljanja u novoj kazališnoj predstaviti koja će biti premijerno izvedena u Londonu iduće godine, rekao je američki glumac njemačkoj javnoj medijskoj kući WDR-u.

Malkovich je rekao da će Weinstein utjeloviti u komadu »Bitter Wheat« Davida Mameta. O samoj radnji drame se još ne zna mnogo.

»Komad je vrlo zabavan i zločest istovremeno«, prenio je WDR Malkovichevu izjavu s Ruhrskog kazališnog festivala u Recklinghausenu. »Uvjeren sam da će imati polarizirajući efekt«.

Protiv Weinsteina je podignuta optužnica za silovanje i i seksualna zlostavljanja, objavio je u srijedu okružni tužitelj za Manhattan Cyrus Vance.

Istraga Weinsteina počela je nakon izvješća u listopadu u listovima New Yorker i New York Times u kojima ga je nekoliko žena optužilo za seksualno zlostavljanje. One su navele su brojne optužbe među kojima je silovanje, seksualno napastovanje i uznemiravanje. U nekim slučajevima Weinstein im je navodno nudio da će im platiti ili ih prisilio na šutnju.

Deseci žena, uključujući glumice Salmu Hayek, Ashley Jud, Gwyneth Paltrow, Aangelinu Jolie i Rose McGowan, javno su optužili Weinsteina za seksualno napastvovanje.

Mnoge od žena kazale su da su, nakon što su se požalile na Weinsteinovo ponašanje, u Hollywoodu bivale zaobilažene te su izgubile šanse za posao. Neke od njih navele su da su im karijere uništene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.