Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Presuda za bivšu intendanticu

Vrhovni sud odlučio: Otkaz Nadi Matošević Orešković je zakonit

Nada Matošević Orešković / Snimio Sergej DRECHSLER
Nada Matošević Orešković / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2019. u 16:09 2019-01-22T16:09:39+01:00

Matošević je otkaz s radnog mjesta »šef dirigent« dobila u lipnju 2015. godine zbog činjenice da je radila izvan matične kuće bez dozvole tadašnjeg intendanta Olivera Frljića, što je Uprava HNK-a okarakterizirala »teškom povredom obveze iz radnog odnosa« nakon čega je došlo do izvanrednog otkaza ugovora o radu

RIJEKA Izvanredni otkaz koji je HNK Ivana pl. Zajca udijelio bivšoj intendantici Nadi Matošević Orešković bio je opravdan odnosno zakonit, zaključak je Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Matošević je otkaz s radnog mjesta »šef dirigent« dobila u lipnju 2015. godine zbog činjenice da je radila izvan matične kuće bez dozvole tadašnjeg intendanta Olivera Frljića, što je Uprava HNK-a okarakterizirala »teškom povredom obveze iz radnog odnosa« nakon čega je došlo do izvanrednog otkaza ugovora o radu.

Matošević Orešković je zbog tog otkaza tužila riječki HNK tražeći da ju se vrati na posao - što je odbijeno odlukom prvostupanjskog suda u prosincu 2016. odbijeno, a ista odluka donesena je i u drugostupanjskom postupku. 
Više možete pročitati u srijedu u tiskanom izdanju!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu