Kriminalistička drama

U četvrtak u Art kinu riječka premijera Nuićevog filma “Mali”

Davor Mandić

Nakon projekcije »Malog« održat će se i kratak razgovor s članovima filmske ekipe

Nakon projekcije »Malog« održat će se i kratak razgovor s članovima filmske ekipe



RIJEKA Riječka premijera filma »Mali« Antonija Nuića, pobjednika prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, održat će se u četvrtak, 14. veljače, u 20 sati u Art-kinu Croatia u prisustvu redatelja, glumca Vita Dijaka, producenata Borisa T. Matića i Lane Matić te direktora fotografije Radislava Jovanova Gonza.


Nakon projekcije »Malog« održat će se i kratak razgovor s članovima filmske ekipe. U srpnju prošle godine »Mali« je pobijedio na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala osvojivši Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu arenu za specijalne efekte. Međunarodna premijera uslijedila je na filmskom festivalu u Sarajevu.


Kako se kaže u opisu filma, riječ je o kriminalističkoj drami prožetoj crnim humorom u kojoj otac nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru čini sve kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom. Franjo je diler kojem umire supruga, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji.