Prijestolnica kulture

Na Javni poziv za predlaganje programa Rijeke EPK stiglo čak 380 prijava

Davor Mandić

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić



RIJEKA Na Javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, objavljen 11. ožujka 2019. godine, pristiglo je ukupno 380 prijava, od čega 302 u kategoriji Sufinanciranje te 78 prijava u kategoriji Obilježavanje, javljaju iz Rijeke 2020.


Javni poziv odnosio se na programe koji će se realizirati u razdoblju od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine u Rijeci i/ili na području Primorsko-goranske županije. Mogli su se prijaviti isključivo programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja, a potpora se može ostvariti u kategorijama sufinanciranja i obilježavanja.


Prijavljeni projekti procjenjivat će se prema kriterijima uklopivosti u pojedine programske pravce: Kuhinja, Dopolavoro, Doba moći, Dječja kuća i Slatko i slano, kaže se u priopćenju.




U kategoriji Sufinanciranje programi su se mogli prijaviti u jedan od pet razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa.


Sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program EPK-a, kao što su nove manifestacije i festivali, predstavljanja novih umjetnički produkcija ili radova i slično. Odluka o odabranim programima bit će objavljena do 15. lipnja ove godine.