Klasični band aid Rijeka ima svjetsku premijeru “Ode vodi”: “Ugroženi su oceani i resursi vode”



Profesionalni klasični glazbenici, koje je Udruga Dijamant klasika okupila u Klasični band aid Rijeka (Classical Band Aid Rijeka), za nedjelju, 22. ožujka, u pet minuta do 12 sati najavljuju YouTube premijeru skladbe “Oda vodi” (“Song for the Water 2020.”)


 


– Iako smo svi pogođeni situacijom oko korona virusa htjeli bismo ovim putem skrenuti pažnju i na nešto drugo, jednu važnu stvar s kojom se suočava naše konzumerističko društvo.




 


Javljamo se 5 do 12, odnosno u takav trenutak u kojem se nalazi naša Zemlja, ugroženi su oceani i resursi vode.


 


Kao profesionalni klasični glazbenici, osjetili smo potrebu povezati se u Klasični band aid Rijeka (Classical band aid Rijeka) i senzibilizirati javnost kako bismo ukazali na problem zagađenja vode.


 


Dana 22. ožujka 2020. Svjetski je dan vode i tom prigodom iz Europske prijestolnice kulture, Rijeke, stiže projekt naše Udruge koja je napravila audio i video produkciju skladbe “Song for the water 2020”.


 


Skladba govori o važnosti vode za naš život i život naše planete, poručuju iz Udruge Dijamant klasika.


 


Classical band aid Rijeka koji izvodi ovu odu vodi sastoji se od klasičnih glazbenika pet nacija koji umjetnički djeluju na području Rijeke i PGŽ-a većinom iz riječkog HNK Ivan pl. Zajc Rijeka, a uključeni su i glazbenici koji su na samom početku svoje glazbene karijere.


 


– Svjetska asocijacija Greenpeace donirala nam je dramatične kadrove onečišćenja oceana koji su postali dio ove skladbe i pomaže nam pri promociji. Plastika je postala veliki problem i moramo hitno nešto poduzeti da je više ne koristimo, poručuju.


 


Svjetsku premijeru “Ode vodi” Klasičnog band aida Rijeka bit će moguće pogledati u nedjelju, pet do 12 sati ovdje:



Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.