BBC Getaways

Britanski BBC snimio emisiju o Rijeci, EPK 2020. i Kvarneru, emitira se uoči svečanosti otvaranja EPK

Hina

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku, gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude



ZAGREB – Emisija »BBC Getaways« o Kvarneru, povijesnoj i kulturnoj baštini te eno-gastronomiji Rijeke, Opatije i otoka Krka bit će emitirana na britanskom BBC-ju krajem siječnja i početkom veljače odnosno uoči službenog otvorenja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020., izvijestili su u utorak iz HTZ-a.  


Kako se navodi u priopćenju, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Londonu, turističkih zajednica Kvarnera, grada Rijeke i otoka Krka, u Hrvatskoj je snimljena emisija BBC Getaways, posvećena ovogodišnjim najatraktivnijim turističkim destinacijama diljem svijeta.


Epizoda o Kvarneru bit će emitirana uoči službenog otvorenja programa Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020. (EPK 2020.), u sklopu 11. sezone emisije, 30. siječnja na programu BBC 1, te 3. veljače na BBC 2, ali i na brzorastućoj BBC iPlayer platformi s mjesečnim dosegom više od 17 milijuna britanskih gledatelja i 426 milijuna gledatelja širom svijeta.




»Rijeka EPK 2020. naša je najvažnija kulturna inicijativa u ovoj godini koju koristimo za dodatnu promociju Hrvatske i na nama važnom britanskom tržištu, gdje upravo provodimo i našu prvu ovogodišnju brand kampanju«, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.


Uvjeren je kako će brojne marketinške aktivnosti među Britancima rezultirati dodatnom afirmacijom Hrvatske kao poželjne turističke destinacije raznolike ponude.


Iz HTZ-a najavljuju kako će u emisiji o Kvarneru britanski TV voditelji, Jennifer Reoch i Joe Lindsay, gledatelje upoznati s povijesnim značajem Opatije »stare dame hrvatskog turizma» te istaknuti sve pogodnosti zdravstvenog turizma tog dijela Hrvatske.


Prikazat će se Villa Angiolina, zatim prvi hotel na hrvatskoj obali, hotel Kvarner, a ekipa BBC-a plovit će i uzduž šetnice Lungomare.


U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku, gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude.


U povodu prikazivanja emisije, voditelj Joe Lindsay posebno ističe Rijeku kao city break destinaciju izrazitog potencijala i nekonvencionalne ponude idealne za britansko emitivno tržište.


»Oduševljen sam s Rijekom i smatram da je Britanci tek trebaju otkriti. Nesumnjivo će postati hit destinacija intrigantne povijesti koja je manje poznata u Velikoj Britaniji.


Oduševljeno sam otkrio da je Rijeka domovina torpeda, a saznao sam i poveznicu grada i Georgea Von Trappa koji je poslužio kao inspiracija za film ‘Moje pjesme, moji snovi’. Iako nisam obožavatelj tehnologije, bio sam očaran inovativnim muzejima poput Peek&Poke i otmjenom arhitekturom kazališta Ivan pl. Zajc.


Planiram se ubrzo ponovno vratiti, a posebno želim posjetiti jahtu Galeb«, izjavio je Lindsay.


Emisija BBC Getaways prikazuje atraktivne svjetske destinacije, a uz Rijeku, Opatiju i otok Krk, nova sezona obuhvatit će i destinacije poput Menorce, Philadelphije, Praga, Brna, Krete i Seville, napominju iz HTZ-a.