Prvi dan

POEZIJA NARODU: Svi na plažu. Starta ovogodišnji Art kamp Empeduja

Kim Cuculić

foto: Vedran Karuza

foto: Vedran Karuza

U čitanju sudjeluje dobitnica Goranovog proljeća, Marija Dejanović, zajedno s mladim pjesnikom Lukom Kordićem, kojeg zovu i »četvrtim Feralovcem«, te Žarkom Jovanovskim, akademskim slikarom koji je debitirao s peterostrukim pjesničkim prvijencem »Petoknjižje«.



RIJEKA – Kantrida FKK 2020 i Novi turizam pozivaju na program prvog dana ovogodišnjeg Art kampa Empeduja. Večeras će na plaži Bivio u 20 sati biti održano javno čitanje. U čitanju sudjeluje dobitnica Goranovog proljeća, Marija Dejanović, zajedno s mladim pjesnikom Lukom Kordićem, kojeg zovu i »četvrtim Feralovcem«, te Žarkom Jovanovskim, akademskim slikarom koji je debitirao s peterostrukim pjesničkim prvijencem »Petoknjižje«.


Marija Dejanović (Prijedor, 1992.) odrasla je u Sisku. Živi i djeluje u Zagrebu. Objavljivala je pjesme u raznim časopisima (Poezija, Forum, Republika, Zarez, Fantom slobode, Riječi…), zbornicima i na internetskim portalima u regiji. Ove godine osvojila je nagradu »Goran« za mlade pjesnike s rukopisom »Etika kruha i konja« te nagradu »Zdravko Pucak« za rukopis »Sredinji god«.


Žarko Jovanovski (1966., Zagreb) završio je umjetničku grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza. Bavi se glazbom u raznim glazbenim skupinama. Piše od 2010. godine. Objavio je šest zbirki pjesama (Hrvatska, Jebo mu pas mater i životu, Besparica, Voliš li ti mene uopće?, Viškovi i Jebite se svi!).




Luka Kordić (1986., Split) pjesnik je, književnik i »mandrilo«. Autor je knjige »Posljednja krčma u centru«, umjetnički je i politički bloger.


U 22 sata bit će održan koncert dua Lucky and Rose.