Dodjela 28. rujna

Nagrada Mirko Kovač Josipu Mlakiću za roman ‘Skica u ledu’

P. N.

Josip Mlakić / Foto Matija Habljak/PIXSELL

Josip Mlakić / Foto Matija Habljak/PIXSELL

Nagrada za najbolje djelo mladog autora ide Kristini Gavran za djelo 'Gitara od palisandra' (Disput, 2018.). Sinan Gudžević s knjigom 'Maksmir i Mirogoj' (Fraktura, 2018.) dobitnik je nagrade za najbolju knjigu eseja



 


 


Nagrada Mirko Kovač svečano će biti dodijeljena peti put u Rovinju 28. rujna 2019. u Kinu Gandusio kao završni program Šestih Dana Mirka Kovača.




Šesti Dani Mirka Kovača održavaju se u Rovinju od 26. do 28. rujna 2019.


Nagrada Mirko Kovač dodjeljuje se u četiri kategorije: za najbolji roman, za najbolje djelo mladog autora, za najbolju knjigu eseja te za najbolji scenarij za knjige i filmove objavljene u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji tijekom 2018. godine.


Ove je godine žiri zasjedao u sastavu: Predrag Antonijević, Vlaho Bogišić (predsjednik žirija), Enver Kazaz i Dragan Radulović. Izbornici za pojedine kategorije bili su Mića Vujičić (Roman), Tomislav Brlek (esej), Srđan V. Tešin (djelo mladog autora) i Bruno Kragić (scenarij).


Na svome zasjedanju u Beogradu 24. kolovoza 2019. žiri je jednoglasno donio odluke da će se nagrada za najbolji roman dodijeliti Josipu Mlakiću, za knjigu ‘Skica u ledu’ (Fraktura, 2018.).


Nagrada za najbolje djelo mladog autora ide Kristini Gavran za djelo ‘Gitara od palisandra’ (Disput, 2018.).


Sinan Gudžević s knjigom ‘Maksmir i Mirogoj’ (Fraktura, 2018.) dobitnik je nagrade za najbolju knjigu eseja. 


Za najbolji scenarij nagradu će dobiti Ivan Salatić za film ‘Ti imaš noć’ (Meandar film, Nikšić, Non-Aligned Films, Beograd, 2018.).