Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 4n
Sutra: 18° 18° 4n
20. listopada 2019.
Kazališna radionica Malik

Premijerne izvedbe: »Maštoplov« i »Kaos prije premijere«

Premijerne izvedbe: »Maštoplov« i »Kaos prije premijere«
Premijerne izvedbe: »Maštoplov« i »Kaos prije premijere«
Autor:
Objavljeno: 13. lipanj 2015. u 10:47 2015-06-13T10:47:34+02:00

Svaki će naslov biti izveden po dva puta istoga dana, a premijere su 17. i 18. lipnja u HKD-u na Sušaku

RIJEKAU HKD-u na Sušaku 17. i 18. lipnja bit će premijerno izvedene dvije završne produkcije Kazališne radionice Malik Rijeka. U srijedu će biti izveden igrokaz »Maštoplov«,a dan kasnije »Kaos prije premijere«.

»Maštoplov« je nastao prema tekstu Ive Milley, u režiji i pod padgoškim vodstvom Denis Kirinčić te izvođenju polaznika u dobi od 6 do 12 godina. U predstavi igraju: Nino Blažić, Anton Bogović, Laura Brljavac, Nina Damjanović, Auro Diklić Tranpa, Laura Festini, Maša Gerdević, Lara Grdinić, Elena Jandrlić, David Knežević, Lora Matijašić, Nika Mušnjak, Mia Orman, Lucija Pavletić, Klara Pintar, Martina Pribanić, Katarina Sakić, Mare Šimić i Ramona Zoretić.
To je veseli igrokaz koji otkriva dječji svijet mašte i uzbuđenja koje ona donosi. Djeca maštači putuju izmaštanim vozilom kojeg nazivaju Maštoplov u izmišljene svjetove: zemlju sladoleda, čarolije, smijeha... No, je li to sve samo samo san ili ipak java? Premijera predstave bit će održana na pozornici HKD-a u srijedu u 17 i u 18:30 sati. 

A prema tekstu Nine Horvat, u režiji i pod pedagoškim vodstvom Denis Kirinčić i izvođenju polaznika Kazališne radionice Malik Rijeka (u dobi od 13 do 15 godina), u četvrtak, 18. lipnja bit će izvedena predstava »Kaos prije premijere« u kojoj glume: Valentina Ban, Matea Blažević, Veronica Corallini, Tina Grbić, Dominik Ilić, Inge Juričić, Korina Lukanović, Jana Mileusnić, Morana Mladić, Mia Orman, Nuria Ricken, Sandro Staničić i Tea Žeželić.
Riječ je o veseloj predstavi koja govori o metežu, uzbuđenju, strci i buci kazališne družine dva sata prije premijere njihove predstave »Snjeguljice«. Uzbuđenje je veliko, svi su nervozni, pokušavaju popraviti zadnji čas sve što se može jer se dešavaju različite nevolje: scenografija se raspada, kostimografkinja je promjenila ideju kostima bez znanja redatelja, patuljak je izgubio pijuk, pripovjedačica još uvijek nezna tekst... Premijera je zakazana za 18:30, a druga izvedba istoga dana u 20 sati. Dolazak na obje predstave potrebno je rezervirati na broj 0915873296.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.