Popularni serijal

Posveta svoj hrabroj djeci: Predstava »Maša i klaun« premijerno u Trešnji

Hina



Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja kao svoju novu premijeru najavljuje, u petak 3. svibnja, predstavu »Maša i klaun«, koju prema popularnom serijalu priča o djevojčici Maši spisateljice Sanje Pilić postavlja redateljica Morana Dolenc. 


Kako se ističe u najavi, predstava je, kao i sama priča, posveta svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji na bolničkim odjelima pomažu djeci tako što im donose osmijeh i radost.


Glavni glumac predstave je Problem, koji hrabro odluči staviti najmanju masku na svijetu – crveni nos. U tom svijetu ranjivost postaje vrlina, a brige se rješavaju vedrim smijehom. U središtu priče je osmogodišnja Maša, radoznala, vesela i razigrana djevojčica.




»Djevojčica Maša sasvim je osobita osmogodišnjakinja koju u životu mnogo toga muči. Njezini roditelji dosad su se mnogo puta selili, a Mašu uopće nisu pitali što misli o tome. Maša to zbilja nije htjela, i ima mnogo toga reći«, stoji u najavi.


Jednoga je dana Maša u ambulanti svog doktora proživjela avanturu koja će joj u mnogo čemu promijeniti život. Maša je saznala da se u bolnici osim starih i bolesnih kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovi doktori koji bodre male bolesnike. Nakon toga dana, Maša više nikada neće biti ona ista djevojčica.


Baveći se velikom i važnom temom, predstava djecu vodi u svijet mašte, kreativnosti i empatije – u svijet klaunova doktora te, prenoseći pozitivne i ohrabrujuće poruke na humorističan način, uči i velike i male da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine i da je u životu važno i smijati se i plakati.


Lik Maše tumači Vini Jurčić, u ulozi Irine je Tena Jeić Gajski, doktora glumi Krunoslav Klabučar, a klaunove Aleksandra Naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir.


Autorica dramatizacije i teksta je Anja Pletikosa, scenografiju je osmislila Irena Kraljić, kostime Tea Bašić Erceg, a autorice glazbe su Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas. Asistentica redateljici, ujedno glumica i klaunesa Crvenih nosova je Lidija Kraljić, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec.