Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
14. listopada 2019.
Popularni serijal

Posveta svoj hrabroj djeci: Predstava »Maša i klaun« premijerno u Trešnji

Posveta svoj hrabroj djeci: Predstava »Maša i klaun« premijerno u Trešnji
Posveta svoj hrabroj djeci: Predstava »Maša i klaun« premijerno u Trešnji
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2019. u 10:12 2019-04-26T10:12:44+02:00

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja kao svoju novu premijeru najavljuje, u petak 3. svibnja, predstavu »Maša i klaun«, koju prema popularnom serijalu priča o djevojčici Maši spisateljice Sanje Pilić postavlja redateljica Morana Dolenc. 

Kako se ističe u najavi, predstava je, kao i sama priča, posveta svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji na bolničkim odjelima pomažu djeci tako što im donose osmijeh i radost.

Glavni glumac predstave je Problem, koji hrabro odluči staviti najmanju masku na svijetu – crveni nos. U tom svijetu ranjivost postaje vrlina, a brige se rješavaju vedrim smijehom. U središtu priče je osmogodišnja Maša, radoznala, vesela i razigrana djevojčica.

»Djevojčica Maša sasvim je osobita osmogodišnjakinja koju u životu mnogo toga muči. Njezini roditelji dosad su se mnogo puta selili, a Mašu uopće nisu pitali što misli o tome. Maša to zbilja nije htjela, i ima mnogo toga reći«, stoji u najavi.

Jednoga je dana Maša u ambulanti svog doktora proživjela avanturu koja će joj u mnogo čemu promijeniti život. Maša je saznala da se u bolnici osim starih i bolesnih kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovi doktori koji bodre male bolesnike. Nakon toga dana, Maša više nikada neće biti ona ista djevojčica.

Baveći se velikom i važnom temom, predstava djecu vodi u svijet mašte, kreativnosti i empatije – u svijet klaunova doktora te, prenoseći pozitivne i ohrabrujuće poruke na humorističan način, uči i velike i male da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine i da je u životu važno i smijati se i plakati.

Lik Maše tumači Vini Jurčić, u ulozi Irine je Tena Jeić Gajski, doktora glumi Krunoslav Klabučar, a klaunove Aleksandra Naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir.

Autorica dramatizacije i teksta je Anja Pletikosa, scenografiju je osmislila Irena Kraljić, kostime Tea Bašić Erceg, a autorice glazbe su Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas. Asistentica redateljici, ujedno glumica i klaunesa Crvenih nosova je Lidija Kraljić, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.