Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. rujna 2019.
Britanski redatelj najavio

Novi mjuzikl o životu Boba Marleya

Bob Marley / Foto Reuters
Bob Marley / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2014. u 15:23 2014-08-26T15:23:11+02:00

ZAGREB  - Britanski kazališni redatelj Kwame Kwei-Armah najavio je novi mjuzikl o zvijezdi reggea Bobu Marleyu čiji će fokus biti više na životu jamajčanskoga glazbenika a manje na samoj glazbi, piše britanski Guardian.

Za razliku od tradicionalnih "jukebox" mjuzikala u kojima je glazba važnija od priče, ovaj će se baviti trogodišnjim "iznimno dinamičnim" razdobljem u Marleyevu životu od 1975. do 1978., kada je na Jamajci preživio pokušaj ubojstva i preselio u London te snimio svoje klasike, albume "Exodus" i "Kaya".

"U mjuziklu će biti oko dvadeset pjesama koje ću nastojati uobličiti na način koji mislim da bi Marleyu bio prihvatljiv", kazao je Kwei-Armah u razgovoru za list New York Times. "Tu nije riječ o običnom pokušaju povezivanja pjesama u neku dramsku priču. Riječ je o životu toga čovjeka, o tome kako je stavio život na kocku i otišao u samonametnuto 18-mjesečno progonstvo za vrijeme kojega je snimio dva svoja najvažnija albuma", dodao je.

Za zahtjevnu ulogu Marleya odabrat će "nekoga tko ne mora nužno izgledati kao Marley, ali mora biti u stanju generirati na sceni njegovu fizičku, duhovnu i seksualnu energiju".Mjuzikl bi trebao debitirati u svibnju 2015. u kazalištu Center Stage u Baltimoreu, čiji je Kwei-Armah umjetnički direktor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.