Zanima li vas

Kazališna radionica “Malik” šalje poziv za sudjelovanje u predstavi “Djeca luke”

Kim Cuculić



Djeca i mladi, u dobi od 7 do 25 godina, zainteresirani za glumu pozivaju se na upis u Kazališnu radionicu »Malik«. Budući glumci sudjelovat će u predstavi »Djeca luke«, koja je uvrštena u program Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.


Upisi traju do 4. listopada ove godine, a prijave se primaju na web-stranici www.malik.hr ili na telefon 091/587-32-96.


Predstava »Djeca luke« autorice Denis Kirinčić profesionalno je vođena kazališna predstava nastala prema knjizi Zorana Žmirića »Riječke rock himne«. Radom na predstavi polaznici će stjecati glumačko-izvedbena znanja i vještine putem različitih vježbi i igara koncentracije, pokreta i govora; znanja o rock i punk glazbi putem pjesama iz Žmirićeve knjige, svjesnost o tijelu, prostoru izvedbe i sebe u prostoru u odnosu na druge sudionike zajedničke dramske igre; vještinu savladavanja i nošenja s tremom od javnog nastupa te razvijati maštovitost, kreativnost, samopouzdanje, kritičnost i samokritičnost, kao i humana moralna načela.


– Predstavom »Djeca luke« želimo ispričati priču o buntu i odrastanju te odnosu najmlađih generacija s gradom u kojem žive u određenom trenutku tranzicije. Progovarajući o tome, rastresti ćemo uspavane glave iz lagodnog bivanja prema promjeni. Predstavom izlazimo na riječki lukobran/šetnicu Molo longo, koja predstavlja značajnu odrednicu grada Rijeke i svakog tko živi u njemu. Cijelom dužinom razgradit ćemo je u pojedine dramaturško-izvedbene cjeline – piše u najavi predstave.Predstava ima za cilj trajno povezivanje kazališne umjetnosti mladih s lokalitetima Rijeke – kultnim riječkim okupljalištima mladih rokera. Predstava je i istraživanje prepoznatljivosti identiteta Rijeke kao grada mladenačke energije i bunta, iskazane putem rock glazbe. Program se odvija u HKD-u na Sušaku (Strossmayerova 1) i na riječkom lukobranu Molo longo.

Predstava »Djeca luke« sastavni je dio programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, unutar programskih pravaca »Slatko i slano« i »Dječja kuća«. Riječko sveučilište je partner u projektu.


Kim Cuculić