Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
11. prosinca 2019.
Presjek stvaralaštva

Objavljen natječaj za ovogodišnji Trijenale hrvatskog kiparstva

Objavljen natječaj za ovogodišnji Trijenale hrvatskog kiparstva
Objavljen natječaj za ovogodišnji Trijenale hrvatskog kiparstva
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2018. u 8:09 2018-03-15T08:09:43+01:00

Izložba te prepoznatljive nacionalne manifestacije donosi presjek kroz trogodišnje kiparsko stvaralaštvo, kroz koje se kodira suvremena situacija s područja kiparstva i aktualizira kiparska problematika

Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) objavila je poziv za sudjelovanje na ovogodišnjem, XIII. trijenalu hrvatskog kiparstva, koje će u lipnju i srpnju okupiti najbolja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti u Hrvatskoj.

Izložba te prepoznatljive nacionalne manifestacije donosi presjek kroz trogodišnje kiparsko stvaralaštvo, kroz koje se kodira suvremena situacija s područja kiparstva i aktualizira kiparska problematika.

Pravo sudjelovanja na Trijenalu imaju svi likovni stvaraoci s područja Republike Hrvatske koji su svojim radom, obrazovanjem i podrijetlom vezani uz Hrvatsku, a mogu sudjelovati s najviše tri rada nastala u protekle tri godine.

Radovi se prijavljuju na posebnoj prijavnici XIII. trijenala uz originalni rad ili slajdovima i fotografijama te ako je moguće, uz reprodukcije prijavljenih radova u elektronskom obliku, kvaliteti i rezoluciji već pripremljenoj za tisak.

Sva prijavljena djela, osim nagrađenih s prethodnog Trijenala, podliježu Ocjenjivačkom sudu te svi radovi odabrani za izlaganje konkuriraju za nagrade.
Dobitnik Velike nagrade Trijenala ima pravo na sažetu samostalnu izložbu na idućem izdanju manifestacije.

U Ocjenjivačkom sudu su akademski kipari Neven Bilić, Kažimir Hraste, Siniša Majkus i akademska kiparica Vlasta Žanić te povjesničari umjetnosti Ivana Mance, Lida Roje Depolo i Ive Šimat Banov.

Velika nagrada Trijenala je 15 tisuća kuna, a dodijelit će se i tri jednakovrijedne nagrade (pet tisuća kuna) te Nagrada hrvatske sekcije AICA-e, međunarodne udruge likovnih kritičara UNESCO-a.

Prijave i predloženi radovi primaju se od 10. do 25. travnja 2018. od 9 do 14 sati u Gliptoteci HAZU (Medvedgradska 2, Zagreb).

Prijavnice se mogu podići u Gliptoteci HAZU ili na thk.hazu.hr, gliptoteka.mdc.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.