Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
20. studenoga 2019.
'Umjetnici akademici u Opatiji'

Desetak djela na izložbi Zlatka Kesera u Šporeru

Snimila Marina KIRIGIN
Snimila Marina KIRIGIN
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2018. u 21:51 2018-03-03T21:51:16+01:00

Zlatko Keser upravo mahnitom žestinom, divljeg i nezaustavljivog temperamenta, iznosi na površinu platna čitave nizove, spletove znakova, simbola i ikona svih religija, magija i mitova čovječanstva, definiranih njime samime –  rekla je Bavoljak

OPATIJA Zlatko Keser, jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih slikara, profesor slikarstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti i akademik, sjajan pedagog i još bolji tumač bitka i spoznaje, umjetnik koji život i prirodu proučava precizno i sveoubuhvatno, s desetak svojih radova predstavio se je opatijskoj publici.

Na otvaranju izložbe u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, u sklopu projekta »Umjetnici akademici u Opatiji« o Keseru i njegovim umjetničkim djelima govorila je Jasmina Bavoljak, autorica izložbe.

Na početku govora prenijela je isprike i pozdrave Kesera koji zbog vremenskih uvjeta nije mogao doći na otvaranje izložbe u Opatiju.

– Zlatko Keser upravo mahnitom žestinom, divljeg i nezaustavljivog temperamenta, iznosi na površinu platna čitave nizove, spletove znakova, simbola i ikona svih religija, magija i mitova čovječanstva, definiranih njime samime –  rekla je Bavoljak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija