Seminar Damira Hoyke

Fotosofia 13: Otvoren lov na fototalente

P. N.

Besplatni sedmodnevni seminar održat će se u Termama Tuhelj od 10. do 17. lipnja 2018.

Besplatni sedmodnevni seminar održat će se u Termama Tuhelj od 10. do 17. lipnja 2018.

I ove će godine petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim photo sessionima doznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju



Otvorene su prijave za polaznike Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke održati u Termama Tuhelj od 10. do 17. lipnja 2018.


I ove će godine petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim photo sessionima doznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.


‘Kad sam prije trinaest godina pokrenuo ovaj seminar, zadao sam si sljedeću misiju: pronaći talentirane fotografe i dati im priliku da unaprijede svoje znanje i kreativnost, da steknu iskustvo rada s klijentima i medijima, te da se s njihovim radom upozna i struka i javnost’, rekao nam je Hoyka.




‘Veseli me vidjeti da je tijekom godina niz naših seminarista uspjelo upisati studij fotografije, ili direktno profesionalizirati svoj rad, što je znak da misija ide u dobrom smjeru. Omogućiti nekome da promijeni život i bavi se onim što ga iskreno veseli neprocjenjiv je osjećaj’, nadodaje Hoyka.


Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj ove godine na Fotosofiju dovodi svjetski poznatog španjolskog fotografa i režisera Eugenija Recuenca koji će našoj publici biti poznat kao autor video spota grupe Rammstein ‘Mein Herz brennt’ i Lavazza kalendara, te kao autor niza modnih fotografija za prestižne modne magazine poput Voguea i GQ, te fotografija i video spotova za tvrtke Nina Ricci, Pernod Ricard, Bvlgary, Playstation, Gloria Vanderbilt, Freixenet…


Recuenco je najavio da će predavanje održati 15. lipnja, a uz reklamne radove, predstavit će i ‘Projekt 365’ na kojem radi sedam godina. Ulaz na predavanje je slobodan.


I ove godine seminaristi će fotografirati poznate osobe. Proteklih godina u tome su im pomogle mnoge zvijezde iz Hrvatske i regije poput Vedrana Mlikote, Davora Gopca, Rene Bitorajca, Mile Kekina, Doris Pinčić, Brune Šimleše, Srđana Gojkovića Gileta, Zorana Predina, Barbare Kolar… Fotografije s tih snimanja objavljivane su u vodećim medijima širom regije, kao i fotografije snimljene na temu ‘Moda’.


Kako se prijaviti na izbor polaznika otvoren do 16. svibnja 2018. možete pročitati na www.fotosofia. info, gdje će biti objavljivane i obavijesti o terminima događanja otvorenim za publiku.


Na istoj web stranici objavljen je i casting ‘Fotosofia 13 FOTOmodel’ za fotomodele, make up artiste, frizere i stiliste – suradnike na snimanju modnih fotografija Fotosofije 13.