Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Komentar

Komentar TIHANA TOMIČIĆ Kakva farsa!

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 16:39 2019-01-09T16:39:16+01:00

Ova politika je farsa, a svi koji se uživljavaju u tobožnje »prijetnje iz vlastitih redova« su samo naivci. Plenković opstaje i opstat će, jer se cijeli svijet upro da bude tako. Ali ne zato jer ga vole, nego jer od toga imaju interesa. Kao i svi koji su se upisali Bandiću

Nacija se uznemirila: Milorad Pupovac je ljut zbog Đakićeva sina, Čačićevi Reformisti ne žele nositi teret Bandićeve navodne političke trgovine, – što se događa, što ako Plenković ostane bez većine u Saboru?! Što ako dođe do novih izbora, što ako manjinci otkažu poslušnost? Što ako sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, zbog svog ustaškog divljanja ostane u pritvoru? Što ako dio HDZ-ovaca bliskih Đakiću tada otkaže poslušnost Plenkoviću, i on ostane bez većine?

Jučer je bio doista uzbudljiv politički dan, ali sve ovo dio je iste priče čiji je Andrej Plenković dobitnik, a ne gubitnik, mada bi naravno trebalo biti obrnuto. Kao u priči u kojoj baka i djed čupaju repu, svi su ovi događaji međusobno povezani: prvo Pupovac saziva izvanrednu presicu zgrožen ponašanjem Đakićeva sina, onda otkazuje svoje povjerenje pravosuđu u Hrvatskoj koje ne reagira na sramotni ispad Đakića juniora, onda pravosuđe odjednom reagira, privede neobuzdanog klinca, Đakić senior se od srca ispriča, a klinca brzopotezno izbace iz HDZ-a. Hop – šteta sanirana!

Paralelno s tim događajima, pravosuđe pravovremeno reagira i na Beljakove optužbe o kupovini zastupnika od strane Milana Bandića, svako jutro je jedan HSS-ovac na ispitivanju, a ogorčeni Reformisti izlaze iz Bandićeva kluba sa svojim jednim zastupnikom. On je jako nezadovoljan optužbama na Bandićev račun i neće u tome više sudjelovati. Wow, kako je uzbudljivo!

Ali, gle čuda, svi će oni zajedno i dalje nastaviti podržavati Vladu Andreja Plenkovića. Sva ova buka bila je nizašto – i nezadovoljni Pupovac nastavit će činiti većinu, i Bandić sa svojim zastupnicima, bilo ih 12 ili 13, a i Reformist Darinko Dumbović, u kojem god klubu zastupnika sad završio.

Svejedno je ima li Bandić 12 ili 13 zastupnika, ili možda i 15, kad svi oni podržavaju Plenkovića. Dapače, Bandić ne samo da ne plače što je izgubio ovog jednog Reformista nego se hvali da je ukupno dobio 250 drugih dužnosnika diljem Hrvatske i da njegova stranka nastavlja bujati. Bauk Bandića kruži Hrvatskom – tako on reklamira sam sebe, jer i loša reklama je očito dobra reklama, kad je hrvatska politika u pitanju.

Svjedočili smo tako jučer neviđenoj lakrdiji od političkih istupa koji su svi bili u istoj funkciji. U sve se dobro uklopilo i samo pravosuđe, što vuče poteze koji uvijek i samo odgovaraju vrhu Vlade. Poziv HSS-ovcima na razgovore – pranje lika i djela Andreja Plenkovića. Privođenje Đakića juniora – pranje lika i djela Andreja Plenkovića.

Sve je ovo samo farsa, u kojoj jedan HSLS-ovac, Darinko Kosor, napada »bandićevce« jer su im u Zagrebu oporba, a istovremeno u Saboru čini klub s Branimirom Glavašem (kojemu ne možemo ovdje napisati što je u tome loše jer bismo bili osuđeni zbog te konstatacije) i glasa za Plenkovića jednako kao i Bandić ili Glavaš.

Ova politika je farsa, a svi koji se uživljavaju u tobožnje »prijetnje iz vlastitih redova« su samo naivci. Plenković opstaje i opstat će, jer se cijeli svijet upro da bude tako. Ali ne zato jer ga vole, nego jer od toga imaju interesa. Kao i svi koji su se upisali Bandiću.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.