Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 2n
Sutra: 17° 17° 2n
22. listopada 2019.
Ispis članka: Tri šalice dnevno zelenog ili crnog čaja za zdravo srce - Novi List

NoviList.hr

Tri šalice dnevno zelenog ili crnog čaja za zdravo srce

Spasonosni flavonoidi

19. siječanj 2013 10:29

Napisao: HINA

Po različitim međunarodnim studijama objavljenim tijekom posljednjih godina čaj bi mogao igrati ulogu u prevenciji dijabetesa i debljine ali i omogućiti da se smanji rizik od razvoja različitih krvožilnih problema i bolest

Foto Reuters

PARIZ - Tri šalice zelenog ili crnog čaja svaki dan imaju zaštitni učinak protiv krvožilnih bolesti zbog visoke koncentracije flavonoida, pokazuje studija predstavljena u petak na kardiološkom skupu u Parizu.

"Potrebno je popiti tri šalice dnevno da bi (čaj) bio učinkovit", kazala je Anne-Marie Roussel, profesorica biokemije sa sveučilišta Joseph Fourier u Grenobleu tijekom europskih dana kardiologije koji se u Parizu održavaju do subote.

Po različitim međunarodnim studijama objavljenim tijekom posljednjih godina čaj bi mogao igrati ulogu u prevenciji dijabetesa i debljine ali i omogućiti da se smanji rizik od razvoja različitih krvožilnih problema i bolesti.

Po studijama, čaj bi mogao smanjiti i količinu kolesterola i triglicerida u krvi ali ostaje pitanje dodavanja šećera i mlijeka što bi moglo izbrisati ili znatno smanjiti njegove koristi.