Dragocjeni jabučni ocat

Lijepa Katy Perry otkrila tajnu svog zdravog izgleda

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Zbog navike iz djetinjstva njen imunološki sustav u odličnoj formi i dosad joj se nikad nije dogodilo da je morala odustati od koncerta, emisije ili neke druge zakazane obaveze



Katy Perry nedavno je javno progovorila o tome kako joj u zdravom životu uvelike koristi svakodnevno konzumiranje jabučnog octa. Naviku je već stekla u djetinjstvu kad joj je njena majka, umjesto raznih napitaka sa sodom, davala da pije jabučni ocat koji sadrži probiotike i druge hranjive tvari zdrave za organizam.


– Čitavo djetinjstvo pila sam čudne zelene sokove i jabučni ocat, kaže Katy.


– Zaista mi je drago zbog toga iako nije uvijek bilo baš jako ukusno za popiti, nadodaje Katy.




Lijepoj pjevačici ispijanje jabučnog octa postala je navika pa je njen imunološki sustav u odličnoj formi i dosad joj se nikad nije dogodilo da je morala odustati od koncerta, emisije ili neke druge zakazane obaveze.


Stručnjaci potvrđuju njezino iskustvo te objašnjavaju kako jabučni ocat odlično regulira razinu šećera, apetita i probavu te imunološki sustav. Važno je da bude nepasteriziran i naravno što prirodniji.


Registrirana dijetetičarka nutricionistica Beth Warren kaže da antibakterijska svojstva pronađena u jabučnom octu pomažu smanjiti rizik od infekcija te ublažavaju grlobolju.


Zdravlje koje dolazi iz jabučnog octa ne zaustavlja se samo na ovome, već znanstvenici dalje objašnjavaju kako jabučni ocat ima prebiotike iz fermentiranih jabuka, koji sadrže pektin, bitan za dobru probavu i koji pomaže potaknuti rast probiotika u crijevima.


Ipak nije preporučena konzumacija jabučnog octa kao glavnog i jedinog izvora probiotika. Uz jabučni ocat važno je konzumirati i druge probiotičke namirnice kao što su: jogurt, kefir, kiseli kupus…