Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4n
Sutra: 14° 14° 4n
14. listopada 2019.
Ispis članka: Želite li da Rijeka dobije ovakvo mjesto? Glasajte do 30. lipnja! - Novi List

NoviList.hr

Želite li da Rijeka dobije ovakvo mjesto? Glasajte do 30. lipnja!

Projekt Stanica 50

21. lipanj 2018 10:29

Napisao: P. N.

Korištenje studentskim središtima bit će besplatno i u njima neće biti komercijalnih aktivnosti

Želite li da Rijeka dobije ovakvo mjesto? Glasajte do 30. lipnja!

Za odluku o tome u koja će se tri sveučilišna grada urediti studentska središta tijekom Coca-Colina projekta Stanica 50 ostalo je još samo deset dana, a donijet će je sami studenti i građani. Studenti, ali i drugi mladi iz triju sveučilišnih gradova dobit će suvremeno uređeno i opremljeno mjesto na kojemu će imati prigodu stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu predložila su prostore za koje studenti i građani svoje glasove mogu dati jednom dnevno putem mrežne stranice www.stanica50.hr do 30. lipnja 2018. u 23.59. Coca-Cola će, prema modernome i mladima prilagođenome idejnom konceptu tvrtke Lotus Group, urediti tri prostora na tri najbolje rangirana sveučilišta.

Stanica 50 još je jedan Coca-Colin projekt usmjeren mladim ljudima i njihovu obrazovanju. Pokrenut je u povodu obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje Coca-Cole u Hrvatskoj. Coca-Cola će tijekom projekta Stanica 50 urediti tri studentska središta s namjerom da budu mjesta na kojima će mladi imati prigodu slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i različitim raspravama, učiti ili raditi na razvojnim projektima i razvijati vlastite zamisli. Nakon uređenja Coca-Cola će studentska središta predati sveučilištima, koja će njima upravljati u suradnji sa studentskim zborovima. Korištenje studentskim središtima bit će besplatno i u njima neće biti komercijalnih aktivnosti.

Projekt Stanica 50 vrijedan je više od milijun kuna, a podržavaju ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.