Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
6. prosinca 2019.
Ispis članka: VIDEO Odvratno ponašanje u samoposluzi! Nakon ovoga razmislit ćete dvaput gdje jedete - Novi List

NoviList.hr

VIDEO Odvratno ponašanje u samoposluzi! Nakon ovoga razmislit ćete dvaput gdje jedete

Samo se poslužio

4. studeni 2018 20:51

Napisao: P. N.

Prije negoli opet dođete u iskušenje da preskočite kuhanje ručka i kupite gotov obrok, sjetite se ovog videa.

Twitter screenshot

Mnogi supermarketi i trgovački lanci sve češće nude restoransku samoposlugu za kupce koji ondje mogu odabrati najčešće solidan ručak po pristojnoj cijeni, većem izboru jela i brže negoli na drugim mjestima.

Na takvim lokacijama kupci promotre što ima ponuđeno od jela, a potom sami odaberu što žele pojesti, odu na kasu, plate obrok i onda ga pojedu. U većini slučajeva.

No postoje i oni zbog kojih vam na pamet može pasti i popularna filmska krilatica "S velikom moći dolazi velika odgovornost". Naime, postoje gosti koji slobodu samoposluge shvate očito pretjerano slobodno pa odluče kušati obroke prije negoli ih plate. A onda ih, često i ne plate.

Premda se čini odvratnim, takav je slučaj zabilježen u jednom supermarketu u Chicagu gdje je kupac došao dijela s juhama, a zatim ispio iz zaimače nekoliko gutljaja pa je vratio nazad u posudu. Na kraju je mirno otišao s odjela.

Video se ubrzo proširio društvenim mrežama, a osim što je izazvao gađenje kod većine korisnika, u komentarima su se javili mnogi, najčešće zaposlenici takvih samoposluga, koji su tom tipu ponašanja svjedočili više puta.

Prije negoli opet dođete u iskušenje da preskočite kuhanje ručka i kupite gotov obrok, sjetite se ovog videa.