Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
Ispis članka: Učenici oduševljeni: Ova nastavica koristi "meme" za ispravljanje ispita - Novi List

NoviList.hr

Učenici oduševljeni: Ova nastavica koristi "meme" za ispravljanje ispita

U korak s vremenom

20. listopad 2018 09:00

Nastavnica je željela da joj učenici mogu vidjeti lice dok ispravlja njihove odgovore na ispitu, a onda joj je sinulo kako da to učini i pritom oduševi učenike.

Foto Twitter

Kako bi se približila učenicima i njihovom načinu razmišljanja koji ide u korak s razvojem drušvtenih mreža, jedna je američka nastavnica odlučila "progovoriti" njihovim jezikom i na kontrolne radove, uz ocjene i ispravke, dodala - memeove.

Reakcije učenika potaknule su je da svoj mali eksperiment podijeli s javnošću pa je na svom Twitter profilu 27-godišnja Ainee Fatima, objavila video sebe kako koristi meme naljepnice na ispitima. Korisnici su se oduševili, a samo u jedan dan objava je postala viralna.

Nastavnica engleskog jezika i medijske kulture rekla je za INSIDER da je o ovom koraku razmišljala duže vremena, znajući da njeni učenici obožavaju memeove.

- Ocjenjivala sam ispite jednog dana i ubrzo su me počeli frustrirati odgovori učenika koje su pisali, mislila sam "Da mi bar mogu vidjeti lice sada". Stoga sam uzela ljepilo, napravila brz uzorak na računalu sa zbunjenim licem Nicka Younga i jednom pozitivnim memeom Gordona Ramsayja i isprintala ih, rekla je nastavnica nadodavši da je željela da memeovi ohrabre učenike na učenje i pomognu ukloniti stigmu onoga što dolazi s lošim ocjenama na testu.

I upravo je to bila reakcija učenika kada su dobili testove natrag.

- Nisam isprintala dovoljno sličica pa nije svaki kriv odgovor dobio naljepnicu i učenici koji nisu dobili naljepnicu pitali su ako mogu dobiti jednu. Zbog toga su uistinu pogledali svoj ispit i čak me pitali mogu li ispraviti neke odgovore za dodatne bodove. To sam htjela!, rekla je zadovoljna Fatima.

Premda nastavnica sada doživljava viralnu slavu, svjesna je da se za kvalitetan rad s djecom mora nastaviti truditi, no sretna je što je uspjela pronaći način kako može pomoću popularne kulture doprijeti do njih.

- Možda se čini blesavim, no jednostavna činjenica da su se zbog toga učenici potrudili više nego obično, uljepšala mi je dan! Nastojim biti učiteljica koju sam i sama trebala kada sam bila u školi, zaključila je američka nastavnica.