Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Ispis članka: Pretili Britanac, težak 350 kilograma, u bolnici zauzima - četiri kreveta - Novi List

NoviList.hr

Pretili Britanac, težak 350 kilograma, u bolnici zauzima - četiri kreveta

Odjel na rubu živaca

7. listopad 2018 08:29

Napisao: P. N.

Matthew Crawford u bolnici se nalazi više od 5 mjeseci i spreman je za odlazak, no zbog nedostatka kapaciteta u socijalnoj skrbi, ne mogu ga otpustiti pa sada porezne obveznike košta desetke tisuća funti, a djelatnike - mnogo živaca.

Foto Facebook

Bolničko osoblje iz engleske King’s Mill bolnice gubi strpljenje i živce jer ne može s odjela otpustiti 33-godišnjeg pacijenta koji je zdravstveno na to spreman, no zbog nedostatka prostora u sustavu socijalne skrbi, koji za takve slučajeve preuzima daljnju odgovornost u Engleskoj, ne može dobiti otpusno pismo, prenosi Mirror.

Problem ne bi bio tako velik da 33-godišnji pacijent nema više od 350 kila zbog čega zauzima čak četiri bolnička kreveta te mnoštvo medicinske i tehničke opreme da ga pomaknu pa osoblje odjela mora odbijati uistinu potrebite pacijente.

Da slučaj bude još teži, Matthew Crawford tijekom svog predugog boravka u bolnici osuđen je u više navrata za vrijeđanje medicinskih sestara. Njegov je boravak bolnicu koštao već više desetak tisuća funti, a samo iznajmljivanje pojačanih kreveta dođe 7000 funti tjedno.

Ojađeni su bolničari već na rubu živaca zbog činjenice da se s Crawfordom ne može učiniti ništa. Dok oni odbijaju pacijente kojima treba pomoć, 33-godišnjak se prema njima odnosi s nepoštovanjem. Od naknade koju prima, naručuje fast food hranu jer nije zadovoljan bolničkom ponudom, a u jednom je navratu objavio sliku na društvenim mrežama u kojima u bolničkom krevetu, odnosno krevetima, nosi bocu šampanjca.

- Svima je već slabo od ove situacije i krajnje je vrijeme da se razotkrije slučaj. Medicinski s Mattom nije ništa loše, no nemamo moći riješiti ga se, rekao je jedao od ojađenih izvora iz britanske Nacionalne zdravstvene službe za Mirror.

Do kada će osoblje bolnice, kao i pacijenti kojima uistinu treba pomoć, morati raditi u takvim okolnostima, pitanje je koje ostaje otvoreno dok se ne razriješi adekvatna kućna skrb za pretilog Crawforda.