Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Nastavak priče iz Osijeka: Kompanija 'dm' odgovorila je li rehabilitacijski pas smio ući u njihovu trgovinu - Novi List

NoviList.hr

Nastavak priče iz Osijeka: Kompanija 'dm' odgovorila je li rehabilitacijski pas smio ući u njihovu trgovinu

Pravila za kućne ljubimce

22. listopad 2019 14:49

Napisao: Sanda Milinković

 Iz dm-a poručuju da će i dalje nastaviti ulagati u društveno odgovorne inicijative kojima žele doprinijeti što boljoj brizi o životinjama

FOTO/Pixabay

Nastavno na našu priču o Biljani Krušić i njezinom rehabilitacijskom psu kojemu nije bio dozvoljen ulazak u trgovinu dm-a, kompanija je odgovorila na naš upit.

Podsjetimo, Krušić je sa psom posjetila poslovnicu dm-a u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku, a djelatnica joj je rekla da psima nije dozvoljen ulazak. Zatim se "predomislila", a Krušić je nezgodnu situaciju objavila na Facebook stranici dm-a. Time se pokrenula lavina komentara i debata koja bi vjerojatno mogla biti spriječena jasnim zakonskim odredbama.

Odgovor dm-a na naš upit

„Briga za kućne ljubimce i edukacija građana o odgovornom vlasništvu u fokusu su mnogih dm-ovih društveno odgovornih inicijativa. Upravo je tijekom listopada ove godine dm ostvario suradnju sa Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i udrugom Prijatelji životinja u cilju stvaranja nove generacije odgovornih udomitelja kućnih ljubimaca i smanjenja broja napuštenih životinja na gradskim ulicama. Tako je dm financirao izradu 15.000 edukativnih slikovnica „Dijete i pas“, koje će udruge diljem Hrvatske koristiti za edukaciju osnovnoškolaca o odgovornoj brizi za životinje.

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja nedavno smo pozvali naše pratitelje na Facebooku da podrže našu donaciju Skloništu za životinje Prijatelji Čakovec te smo za životinje u skloništu osigurali 21.000 konzervi hrane. dm kontinuirano provodi projekte kojima želimo doprinijeti što boljem tretmanu životinja i edukaciji o odgovornom vlasništvu. Osim mnogobrojnih donacija usmjerenih ka skloništima za napuštene životinje, proteklih smo godina proveli i projekt u suradnji s jedinicama lokalne samouprave u sklopu kojega smo donirali 100 kanti za zbrinjavanje psećeg otpada u hrvatskim gradovima.

Pravilo se ne odnosi na pse vodiče, rehabilitacijske i terapijske pse

Veliku pažnju poklanjamo i edukaciji naših djelatnica i djelatnika te smo u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča proveli edukativne radionice o komunikaciji i pristupu osobama koje koriste pomoć psa vodiča. dm će i dalje nastaviti ulagati u društveno odgovorne inicijative kojima želimo doprinijeti što boljoj brizi o životinjama."

U dm-u želimo svi kupcima osigurati ugodno mjesto kupnje i zato je prema trenutnim pravilima ljubimcima dopušten ulazak u dm prodavaonice pod uvjetom da vlasnik svog ljubimca nosi u rukama ili torbi. Ovim pravilom želimo osigurati da i naši kupci kojima prisutnost velikih ljubimaca izaziva nelagodu mogu iskusiti zadovoljstvo kupnje u dm-u. Naravno, pravilo se ne odnosi na pse vodiče, rehabilitacijske i terapijske pse. Za veće kućne ljubimce smo osigurali mjesto ispred naših prodavaonica gdje god je to moguće, na kojemu ih vlasnici mogu privezati dok obavljaju kupnju", stoji u priopćenju kojeg smo zaprimili e-mailom.