Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ispis članka: Mačku držala zarobljenu u kavezu. Kad su došli spasiti macu, psovala je i napala inspektore - Novi List

NoviList.hr

Mačku držala zarobljenu u kavezu. Kad su došli spasiti macu, psovala je i napala inspektore

Sugar Babe

23. siječanj 2019 12:38

Napisao: P. N.

Kažnjena je s 400 dolara te joj je zabranjeno posjedovati kućnog ljubimca 10 godina

Izvor: Pixabay

Žena iz Aucklanda procesuirana je zbog konstantnog držanja mačke u kavezu i zlostavljanja i opstruiranja rada osoblja SPCA, društva za prevenciju zlostavljanja životinja.

Inspektori SPCA reagirali su na pozive o ženi koja drži svoju mačku, Sugar Babe, u kavezu, prenosi Radio New Zealand.

Žena je inspektoru SPCA rekla da je mačka bila premještena iz jednog kaveza u drugi, ali nikada nije puštena jer se prethodno izvukla iz kaveza i pobjegla.

Odbila je višestruke zahtjeve davanja imena i prezimena te datuma rođenja inspektoru SPCA, što se protivi Zakonu o dobrobiti životinja.

Žena je inspektora verbalno vrijeđala te ga odgurnula govoreći da ne želi njegovu pomoć.

Tjedan dana kasnije, SPCA je primio drugi poziv i mačka je kasnije pronađena u kavezu s hranom, ali bez vode, pa je jedan od inspektora odlučio odvesti mačku u centar SPCA.

U tom se trenutku pojavila optužena i počela vikati i psovati, te je odgurivala SPCA inspektore da ne dođu do mačke, pobjegla niz cestu i pustila mačku u obližnju školu.

Žena je proglašena krivom prema dvije točke optužbe Zakona o dobrobiti životinja , kažnjena je s 400 dolara, naređeno je da plati naknade za odvjetnike te joj je zabranjeno posjedovati kućnog ljubimca 10 godina.

- Ovo je nevjerojatno razočaravajuća i nepotrebna situacija", navodi SPCA.

- Da je okrivljenica bila spreman surađivati s našim inspektorima, mogli smo osigurati pravi ishod za njezinu mačku, zaključuje SPCA.