Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Ispis članka: Jeste vidjeli logo za Olimpijadu u Parizu? Ekipa na društvenim mrežama ima kreativne komentare - Novi List

NoviList.hr

Jeste vidjeli logo za Olimpijadu u Parizu? Ekipa na društvenim mrežama ima kreativne komentare

Olimpijske igre 2024.

24. listopad 2019 07:12

Napisao: P. N.

"Kroz svoju umješnost, amblem odaje počast francuskoj kulturi i kreativnosti", kažu organizatori.

FOTO/2024marianne, Instagram

Predstavljen je logo za Olimpijske igre 2024. koje će se održati u Parizu, a ekipa na društvenim mrežama ima kreativne komentare na njegov dizajn. Organizatori kažu da logo treba predstavljati tri "jednostavna i snažna simbola": olimpijski plamen, zlatnu medalju te kosu i usta Marianne, alegorijskog nacionalnog simbola Francuske od revolucije 1789. godine. 

"Simboli otkrivaju pravo lice koje prikazuje našu ambiciju da stavimo ljude u srce samih igara", kažu organizatori, a prenosi New York Post

Ali, s njima se ne slažu korisnici društvenih mreža koji su se čitavom dizajnu dobro nasmijali. 

FOTO/Twitter

"Logo izgleda kao da bi volio porazgovarati s menadžerom", našalio se jedan korisnik. Jedan je pokušao logo učiniti još više "francuskim" dodajući mu crveni ruž i dugačku chic cigaretu. Neke je plamen unutar dizajna podsjetio na logo za popularnu dejting aplikaciju Tinder. 

Drugi, poput vladine glasnogovornice Sibeth Ndiaye, opisuje dizajn kao "fantastičan". 

FOTO/Twitter

Voljeli ga ili ne, logo se izrađivao godinu i pol dana i biti će korišten za Olimpijske i Paraolimpijske igre. "Ženstveni" dodir dizajnu je ukomponiran kao odavanje počasti ženama koje su prvi put na Olimpijskim igrama nastupile baš u Parizu, 1900. godine. Font u stilu art-decoa je osvrt na stil koji je bio popularan posljednjeg puta kada je grad bio domaćin igara, 1924. godine. 

"Kroz svoju umješnost, amblem odaje počast francuskoj kulturi i kreativnosti. Iskazuje ponos države koja će pozdraviti svijet 2024. godine u svom glavnom gradu, Parizu", kažu organizatori.