Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Ispis članka: Draga djeca u odrasloj dobi imat će manje novaca - kažu istraživanja - Novi List

NoviList.hr

Draga djeca u odrasloj dobi imat će manje novaca - kažu istraživanja

Dobrota nije na cijeni

14. listopad 2018 08:03

Napisao: P. N.

Novo istraživanje pokazalo je da osobe s ugodnim karakterom imaju manje šanse za financijski uspjeh u budućnosti.

Foto Pixabay.com

Dobra i draga djeca imaju veće šanse da u budućnosti budu siromašna.

Rezultat je to nove studije Sveučilišta u Londonu i Poslovne škole Columbia koje su analizirale podatke više od tri milijuna sudionika, a zaključak je da će djeca s gorom osobnošću, u prosjeku, financijski u budućnosti proći - bolje. Oni s ugodnijom osobnošću skloniji su lošijem ophođenju s novcem u budućnosti, prenosi Telegraph.

Svi ispitanici ove studije promatrani su u dječjoj dobi, kroz odrastanje i, u konačnici, u odrasloj dobi kada se ugodan karakter povezuje s nižim prihodom, manjom ušteđevinom i višim dugovima.

Istraživači su nastojali i odgovoriti na pitanje što povezuje ugodnost i financijsku slabost, a zaključak je da dragi ljudi nisu gori zato što radije pristaju na kompromise, već jednostavno manje razmišljaju o novcu pa zbog toga raste rizik od lošeg vođenja poslova vezanih uz novčanu dobit.

- Naši rezultati pomažu da shvatimo jedan potencijalan faktor koji leži iza financijskih poteškoća, a koji može imati ozbiljne posljedice na ekonomsku dobrobiti građana. Biti drag i povjerljiv je nešto što košta, naročito onima koji nemaju sredstva kojima bi kompenzirali svoje osobnosti, rekla je dr. Sandra Matz iz Kolumbijske škole.