Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Ispis članka: Disney sprema aplikaciju s najvećim remek - djelima: Nažalost, u Europi je zasad neće biti - Novi List

NoviList.hr

Disney sprema aplikaciju s najvećim remek - djelima: Nažalost, u Europi je zasad neće biti

Disney Plus

15. ožujak 2019 07:45

Napisao: Portal Novilist.hr

Platforma bi trebala u javnost tijekom ove godine za američko tržište, ali europsko će još malo pričekati. 

FOTO/Flickr

Izvršni direktor Disneyja Bob Iger, najavio je nadolazeću platformu na kojoj će se moći gledati apsolutne sve iz bogate Disneyjeve knjižnice animiranih i igranih filmova, javlja Unilad

"Servis koji sam prethodno spomenuo, biti će dostupan kasnije ove godine. Kombinirat će knjižnicu proizvoda, od filma do televizije, uz mnoštvo originalnih naslova. U jednom će trenutku biti dostupna čitava Disney knjižnica. Produciramo i brojne originalne filmove i televizijske serije koji će nositi potpis Disney", stoji u izjavi direktora Igera koju prenosi Unilad. Odlična je vijest i da će servis biti jeftiniji od konkurentskog Netflixa. 

Zanimljivo je i da originalni Disney filmovi više ne uključuju samo omiljene animirane filmove poput "Kralja lavova". Disney je praktički monopolizirao filmsku industriju, obzirom da su pod istom mrežom velikani poput Pixara, Marvela i Star Warsa, te dokumentarnog National Geographica. Prema Digital Trendsu, Disneyjeva knjižnica će brojati oko 7.000 epizoda televizijskih serija i između 400 i 500 filmskih naslova. Prvi veliki naslov koji će se moći gledati isključivo na platformi Disney Plus, biti će "Captain Marvel". Ovo je ujedno i prvi Marvelov film koji neće biti dostupan na Netflixu. 

FOTO/Flickr

U ovom se trenutku iz Hrvatske ne može pristupiti službenoj stranici aplikacije, jer "nije dostupna". P

Prema informacijama s portala What`s on Disney Plus, datum kad će se aplikacija pojaviti na europskim servisima, je pomaknut. Navodno se radi o zakonodavstvu Europske unije temeljem kojeg svi ovakvi servisi moraju sadržavati mininalno 30% sadržaja stvorenog unutar granica Europske Unije. Slična pravila postoje i u Kanadi. No, Disney Plus će biti dostupan u primjerice Francuskoj, gdje će se posebno za tu državu raditi prilagođen sadržaj programa. 

Disney Plus