Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
Ispis članka: Pripremili smo novu zabavnu aktivnost za razvoj fine motorike: Učimo abecedu pomoću prstića - Novi List

NoviList.hr

Pripremili smo novu zabavnu aktivnost za razvoj fine motorike: Učimo abecedu pomoću prstića

Veseli labirint

21. rujan 2018 16:58

Napisao: P. N.

Donosimo novu aktivnost za razvoj grafomotoričkih sposobnosti pomoću koje će vaše dijete vježbati finu motoriku, a ujedno i učiti prva slova abecede

Foto: Instagram

Već smo pisali o važnosti razvoja fine motorike kroz razne aktivnosti koje možete primijeniti kod kuće, a danas donosimo dvije zabavne igru kroz koju će vaše dijete ne samo razvijati sposobnost fine motorike, koordinaciju oko- ruka, već i učiti abecedu.

Prolaženje zadanim crtama pomoću prstića prvi su koraci za razumijevanje slova i učenje pisanja i odlična je aktivnost za mlađu djecu- todleri i predškolci uživat će u ovoj senzornoj igri za koju će vam trebati nešto što sigurno već imate kod kuće- plastelin i sol.

1. Pladanj sa soli

Potrebni materijali:

Sol *

Veliki pladanj ili drvena kutija

Kartice sa slovima

*Sol možete i obojati tako što ćete 2 šalice sitne soli staviti u plastičnu vrećicu, dodati malo prehrambene boje po želji, istisnuti zrak iz vrećice, zatvoriti i dobro protresti trljajući vrećicu među rukama.

Pripremite kartice sa slovima tako da ćete na male papiriće ili karton ispisati velika slova abecede. Pripremite veliki pladanj i ispunite ga solju. Postavite kartice blizu pladnja i za početak vodite ručicu djeteta kako bi prstićem ispisali prvo slovo. Pokušajte i s drugim oblicima i kriš- kraš linijama i brojevima, a za kraj nacrtajte smiješno lice. Zabavno, zar ne?

1mrsreidlovestoread

2nusker_headquarters

3little_play_ideas

4adrriana22

2. Abecedni labirint od plastelina

Potrebni materijali:

Plastelin

Veliki pladanj

Špekule ili kuglice

Plastelin izravnajte valjkom za tijesto (neka to bude zadatak mališana) i prstom duboko utisnite linije kako biste dobili oblik slova (možete biti i neki drugi oblik, npr. trokut, kvadrat ili kriš- kraš linije). Liniju napravite dovoljno široku da u nju stane špekula. Pokažite mališanu od kuda treba krenuti i neka prstićem na špekuli prati liniju slova. Možete im i mjeriti vrijeme kako bi oborili rekord u prolasku labirintom. Pazite da kuglica ne izleti iz trake!

5img_6591-768x1024

Foto: teachmemommy.com, Instagram