Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
19. travnja 2019.
Ispis članka: Zapečeni pileći zabatci i svinjska rebra u javorovom sirupu prema receptu Nigelle Lawson - Novi List

NoviList.hr

Zapečeni pileći zabatci i svinjska rebra u javorovom sirupu prema receptu Nigelle Lawson

Fantastično!

12. ožujak 2019 09:07

Napisao: P. N.

Za ovo fino jelo zaista ne treba puno truda, a rezultat će biti fantastičan- sočno, zapečeno meso, prepuno sokova i okusa od kojih rastu zazubice

Foto: iStock

Ovaj recept govori sam za sebe. Treba vam samo nekoliko minuta da pripremite meso za mariniranje, a zatim, nakon što odleži dan ili dva, meso jednostavno prebacite na pladanj za pečenje i ispecite u pećnici. Za ovo fino jelo zaista ne treba puno truda, a rezultat će biti fantastičan- sočno, zapečeno meso, prepuno sokova i okusa zbog kojih ćete poželjeti ponovno ga pripremiti- i to vrlo brzo.

Sastojci:

12 komada pilećih zabataka

250 ml soka od jabuke

4 žlice javorovog sirupa

2 žlice biljnog ulja

2 žlice soja umaka

2 zvjezdasta anisa

1 štapić cimeta (prepolovljen)

6 češnja češnjaka (neoguljena)

Priprema:

1. Stavite meso u nekoliko većih vrećica za zamrzavanje ili veću zdjelu.

2. Dodajte ostale sastojke i dobro sve sjedinite prije no što zatvorite vrećicu ili poklopite zdjelu.

3. Ostavite da se marinira u hladnjaku preko noći (možete tako ostaviti do dva dana).

4. Izvadite iz hladnjaka i zagrijte pećnicu na 200 º C.

5.Marinirano meso izvadite iz vrećice/ zdjele i prebacite na dva veća pladnja za pečenje (pripazite da piletinu postavite kožom prema gore), stavite u pećnicu i pecite otprilike sat i petnaest minuta, dok meso ne postane ljepljivo i zlatnosmeđe boje.