Slatkiš

Slasni cheesecake s malinama i kakaom. Probajte ne pojesti cijeli!

P. N.

Foto: Marina Zrnić

Foto: Marina Zrnić



Isprobali smo ovaj slasni cheesecake s malinama i kakaom po receptu Marine Zrnić s bloga Figgypiggy i mislimo da bi se mogao svidjeti i vama.


SASTOJCI:Kora: 1-1 i pol šalica natopljenih suhih smokava i grožđica (omjer 3:1), 1 šačica oraha, 1 žlica kakaa, maaali prstohvat soli, malo limunove korice PRIPREMA:Sve izraditi u multipraktiku do željene konzistancije i koru utisnuti u kalup koji već imate. Ne treba vam veliki. SASTOJCI:Krema 1: 180 g indijskih oraščića (natopljenih), malo vanilije, 6-7 datulja, sok od jednog manjeg limuna,pola – 1 čaša vode PRIPREMA:Sve dobro izraditi u blenderu do glatke smjese i prekriti koru. SASTOJCI:Krema 2: oko 70g indijskih oraščića (natopljenih), pola šalice malina, 5-6 datulja, malo vanilije i 4-5 žlica vode PRIPREMA:Opet slijedi blendanje do glatke smjese. Kremu od maline izlijte na kremu od sira. Možete ukrasiti sa malo kakaa, raditi šare sa kremama, posipati malinama ili komadićima kakaa… kako god želite.Stavite ga u zamrzivač na nekoliko sati prije rezanja, a kad ga narežete, opet morate malo pričekati da se odmrzne i otpusti okuse (kad je smrznut okusi se ne osjete u svojoj punini).I to je to, uživajte i probajte ne pojesti cijeli… 😉