Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1
Sutra: 19° 19° 1
26. svibnja 2019.
Ispis članka: Punjene lignje u umaku od rajčica pravi su izbor za sve ljubitelje morskih delicija - Novi List

NoviList.hr

Punjene lignje u umaku od rajčica pravi su izbor za sve ljubitelje morskih delicija

Za prste polizat'

11. listopad 2018 11:43

Napisao: P. N.

Gotovo jelo posipati sjeckanim peršinom i poslužiti uz palentu.

Foto Instagram bahari_richmond

Lignje su mnogima omiljene morske delicije. Osim na žaru i "na gulaš" lignje mnogi

Sastojci:
750 g većih liganja
6 režnjeva češnjaka
400 g pelata
2 svežnjića peršina
malo kapar
300 g crnih maslina bez koštica
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema: Prvo napravite umak. Nasjeckati dva režnja češnjaka, rajčice, tri masline i četiri kapara. Zagrijati ulje. Kratko popržiti češnjak, dodati masline i kapare te promiješati. Ubaciti rajčice, 1 dcl vode te začiniti solju i paprom. Kada provri, smanjiti vatru te pustiti da lagano kuha.

Lignje očistiti. Skinuti »krila« i krakove te ih nasjeckati. Očistiti preostali češnjak te ga nasjeckati zajedno s polovicom peršina. Nasjeckati 2 žlice maslina te pomiješati s krakovima te češnjakom i peršinom. Začiniti solju i paprom i sve zajedno dinstati na maslinovom ulju. Gotovu smjesu malo ohladiti te njome puniti lignje.

Punjene lignje stavljati u umak i povremeno zalijevati. Kuhati oko 25 minuta. Po potrebi doliti još vruće vode. Kada su lignje gotove u umak umiješati ostatak crnih maslina. Gotovo jelo posipati sjeckanim peršinom.
Poslužiti uz palentu.
*recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Puntarske masline na tanjuru

Foto Instagram

Foto Instagram

Foto chughnatasha, pebblesgozo