Svečana večera

Novogodišnja delicija: Pačja prsa s acetom balsamicom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Pačja prsa poslužiti sa sezonskom salatom ili kremastim pireom od krumpira



Novogodišnja večera može biti savršena prilika za isprobati nove recepte, predlažemo pačja prsa s redukcijom od balzamičnog octa.


Sastojci za 6 osoba: 1 kg pačjih prsa, 130 g kapule, 2 režnja češnjaka, 3 grančice ružmarina, 4 grančice majčine dušice, 50 g balzamičnog octa, 20 g meda, 150 g vode, 50 g matovilca


Priprema: Prsa očistiti (ako je potrebno) a površinu kože pažljivo zarezati prvo u jednom, a zatim u drugom smjeru. Ako je patka jako masna tada prsa stavite na hladnu tavu kako bi se mast postepeno otopila. U slučaju da nije masna valja ju staviti na vruću tavu i peći 3 do 4 minute s jedne, a zatim isto toliko s druge strane. Tada dodati krupno narezanu kapulu i neočišćene režnjeve češnjaka. Dodati timjan, ružmarin i podliti balzamičnim octom. Kada se malo reducira dodati vodu.




Kuhati desetak minuta. Zatim izvaditi prsa iz umaka, a umak propasirati i vratiti u tavu u kojoj su se kuhala prsa. Dodati med i reducirati. Nakon što su malo odstojala prsa narezati na ploške, poslužiti s umakom i matovilcem.