Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
22. travnja 2019.
Ispis članka: Isprobajte neodoljive pappardelle u kremastom umaku od gljiva, limuna i češnjaka - Novi List

NoviList.hr

Isprobajte neodoljive pappardelle u kremastom umaku od gljiva, limuna i češnjaka

Savršen obrok

8. siječanj 2019 14:35

Napisao: P. N.

Tjestenina u finom, kremastom umaku bit će savršen izbor za ručak ili večeru u kojem će uživati cijela obitelj

Foto: @dennistheprescott Instagram

Hladni dani kao stvoreni su za uživanje u toplim i zasitnim obrocima. Ove neodoljive pappardelle u finom, kremastom umaku bit će savršen izbor za ručak ili večeru u kojem će uživati cijela obitelj. Gljive i listovi špinata u bijelom umaku savršeno će odgovarati uz skuhanu tjesteninu, a limunova korica i češnjak u ovoj će kombinaciji razbuditi sva vaša osjetila.

Sastojci:

6 žlica maslaca

2 žlice maslinovog ulja

1 bijeli luk, sitno nasjeckan

4 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih

¼ šalice suhog bijelog vina

450 g gljiva (po izboru)

naribana korica limuna

1 i ½ šalica vrhnja (za kuhanje ili za šlag)

1/2 šalice naribanog parmezana

2 šalice špinata

¼ šalice svježeg peršina, sitno nasjeckanog

450 g pappardella

sol, papar

Priprema:

1. Vodu koju ste posolili zakuhajte do vrenja.

2. Zagrijte tavu, a zatim na srednje jakoj vatri otopite 3 žlice maslaca skupa s jednom žlicom maslinovog ulja. Dodajte luk, posolite i dinstajte često miješajući 4-5 minuta.

3. Dodajte češnjak, kratko popržite, a zatim ulijte vino. Kuhajte dok se vino ne reducira, otprilike dvije minute.

4. Dodajte ostatak maslaca i maslinovog ulja, a zatim i gljive. Kuhajte često miješajući dok gljive ne omekšaju i počnu poprimati lagano smeđu boju, otprilike 5 minuta. Umiješajte vrhnje, naribanu koricu limuna i parmezan, a zatim smanjite vatru. Začinite solju i paprom i kuhajte umak 5-6 minuta dok se malo ne zgusne.

5. Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite.

6. Umiješajte listove opranog špinata u umak i kuhajte 30 sekundi, a zatim dodajte nasjeckani peršin. Umiješajte tjesteninu, dobro promiješajte i dodajte malo limunovog soka i papra. Dobar tek!

Izvor/foto: dennistheprescott. com