Portal EBD

European Best Destinations: Advent u Zagrebu ponovno najbolja božićna destinacija u Europi

Hina

Advent u Zagrebu / Snimio Darko JELINEK

Advent u Zagrebu / Snimio Darko JELINEK

Na listi 20 najboljih božićnih destinacija ili The Best Christmas Market in Europe iza Zagreba su na drugom i trećem mjestu Strasbourg (s nešto malo više od 19,2 tisuća glasova) te Colmar (13,3 tisuće glasova)



ZAGREB Zagreb je sa svojim adventom i ove godine najbolja božićna destinacija u Europi, odlučili su online glasači na europskom portalu European Best Destinations (EBD), izvijestili su u utorak poslijepodne iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).


»Na EBD portalu ukupno je za božićne europske destinacije glasovalo 188 tisuća ljudi iz 124 zemlje svijeta, a Zagreb je dobio najviše ili više od 33 tisuće glasova«, iznose iz Turističke zajednice grada Zagreba, pozivajući ponovno na posjet Adventu u Zagrebu, koji je obranio titulu najboljeg. Zagreb je, naime, i za 2016. godinu bio proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi (prema glasovanju iz prosinca 2015. kada je dobio oko 30 tisuća glasova).


Na samom portalu EBD ističe se da je u glasovanju od 2. do 12. prosinca za najbolje božićne destinacije u Europi 79 posto glasova došlo iz Europe, a 21 posto izvan nje, kao i da su zabilježili glasove iz gotovo svih dijelova svijeta pa čak tri s Jamajke za Dresden, Zagreb i Beč, a jedna glas Zagreb je dobio i s Antartike.




Na listi 20 najboljih božićnih destinacija ili The Best Christmas Market in Europe iza Zagreba su na drugom i trećem mjestu Strasbourg (s nešto malo više od 19,2 tisuća glasova) te Colmar (13,3 tisuće glasova).


Četvrti je Aachen, a peti Beč, dok su na zadnjim mjestima Manchester, Helsinki i Lille.


»Zahvaljujemo što ste pozivali sve da glasaju za Zagreb i pomogli mu tako da osvoji mjesto koje zaslužuje! Uživajte i dalje u najljepšem Adventu u Europi – Adventu u Zagrebu«, poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.