Zagrebački gradonačelnik ne dvoji oko prioriteta

Bandić: Zagreb ima 46 fontana i odlučili smo ih obnoviti te napraviti nove tamo gdje ih treba, za lunaparkove mjesta nema

Hina

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

"Vi kad budete gradonačelnik imat ćete lunapark na svakom koraku. To nije Zagreb kakvog ja vidim i za kakvog se zalažem. Nema toga, nema lunaparkova. Recite onima koji su vam rekli da to pitate, da mi ne pišu i ne troše papire. Imali smo mi to i onda sam ja to prekrižio, jer se prešla crta", poručio je Bandić



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u četvrtak, tijekom aktualnog sata Gradske skupštine, kako Zagreb kakvog on vidi i za kakvog se zalaže nije pun lunaparkova, istaknuvši da će tako i ostati dok god je on gradonačelnik.


“Tko je taj koji ne dopušta da se vrte lunaparkovi po gradu? Gradonačelnik! I nikad nećete dobiti pisani odgovor o lokaciji, jer dok sam ja gradonačelnik neću dopustiti da toga bude”, odgovorio je Bandić na pitanje SDP-ove gradske zastupnice Silve Žele, koja je tražila pisani odgovor o tome koje lokacije udovoljavaju uvjetima za postavljanje lunaparkova.


 Ustvrdila je pritom da se nakon zatvaranja tržnice Borongaj iz grada sad protjeruju i lunaparkovi koji su u Zagrebu radili desetljećima. Za tražene gradske lokacije dobivaju se, istaknula je, odbijenice s obrazloženjem da to nije u interesu grada, a odbijenice se sada daju i za privatne parcele.




 “Vi kad budete gradonačelnik imat ćete lunapark na svakom koraku. To nije Zagreb kakvog ja vidim i za kakvog se zalažem. Nema toga, nema lunaparkova. Recite onima koji su vam rekli da to pitate, da mi ne pišu i ne troše papire. Imali smo mi to i onda sam ja to prekrižio, jer se prešla crta”, poručio je Bandić.


 SDP-ovog gradskog zastupnika Tina Pažura zanimalo je kada će biti dovršeni radovi na Britanskom trgu – najavljena fontana na rotoru sjeverno od trga te uređenje okoliša na sjevernom središnjem kolniku.


 “Tamo će biti park, staza, klupe i odmorište za građane. Strpite se još mjesec i pol dana. Rok isporuke za dijelove da bi fontana radila je 45 dana i zato se usporeno radi. Tamo nikad više neće biti automobila, tamo će biti drvored i park. Građani će pljeskati za osam mjeseci kad prolista drveće i kada će sjediti na klupicama s djecom”, kazao je zagrebački gradonačelnik. Dodao je da Zagreb ima 46 fontana i da su ih sve odlučili obnoviti te napraviti nove tamo gdje ih treba.


 Na upit SDP-ovca Nenada Livuna kada će krenuti najavljeni radovi na kružnom toku Petrove, Bukovačke, Kišpatićeve i ulice Prilesje, gdje se stvaraju veliki prometni čepovi, Bandić je odgovorio kako postoje četiri faze uređenja tog područja. “Prvu smo riješili s kružnim tokom na Bukovačkoj i Petrovoj ulici. Druga faza je javna nabava, a treća faza je uređenje parka između Gorjanovićeve i Kišpatićeve ulice, gdje se planira napraviti 200 parkirnih mjesta. Četvrta faza je prolaz prema Bijeniku uz bolnicu Rebro i Jordanovac”, naglasio je. 


 Bandić je kazao kako je ideja u svakoj mjesnoj zajednici napraviti jednoobrazna unificirana igrališta. “Natječaj ćemo raspisati, nabavit ćemo opremu i proći ćemo 30 do 40 posto jeftinije. Ako još pored igrališta nađemo ledinu za pse, još bolje”, rekao je.