Napadačica svladana

Žena naoružana kuhinjskim nožem ozlijedila 14 djece u kineskom vrtiću

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Tridesetdevetogodišnja žena identificirana samo po prezimenu Liu djecu je napala kad su se vraćala s jutarnje gimnastike oko 9.30 po lokalnom vremenu



PEKING  Žena naoružana kuhinjskim nožem napala je djecu na ulazu u dječji vrtić u kineskome gradu Chongqingu na jugozapadu zemlje u petak te ozlijedila 14 djece, objavila je policija.


Tridesetdevetogodišnja žena identificirana samo po prezimenu Liu djecu je napala kad su se vraćala s jutarnje gimnastike oko 9.30 po lokalnom vremenu, objavila je policija na svojoj službenoj stranici na Weibou, mreži sličnoj Twitteru.


Žrtve su prevezene u bolnicu a čuvari i osoblje vrtića savladali su napadačicu, kazala je policija te dodala da istraga traje. U izjavi se ne navode mogući motivi napada.


Nasilni zločini u Kini su rijetki u usporedbi s mnogim drugim zemljama, pogotovo u velikim gradovima gdje je sigurnost jaka, međutim dogodila se serija napada nožem i sjekirom proteklih godina, a žrtve mnogih od njih bila su djeca.Za takve napade često su krivi duševni bolesnici.

Napadači najčešće koriste noževe jer je kontrola oružja u Kini iznimno stroga.


U rujnu Kina je pogubila muškarca osuđenog za ubojstvo devet učenika i ranjavanje 11 u napadu nožem u srednjoj školi u središnjoj pokrajini Shaanxi.