Vježba ili stvarna prijetnja

VIŠE PRIJETNJI BOMBOM U Rostovu na Donu evakuirani barovi, restorani i hoteli

Hina

"Policijske snage obavile su sve potrebne provjere i nije pronađen nijedan opasni predmet", naglašava se u priopćenju. "Trenutno sva mjesta rade normalno". Policajac u hotelu Topos koji je evakuiran u utorak navečer, rekao je ranije da je ukupno 16 mjesta evakuirano širom grada ali da se radilo o vježbi



ROSTOv NA DONU Ruska policija objavila je rano u srijedu da je primila više prijetnji bombom u Rostovu na Donu, gradu u kojem se održavaju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, zbog čega su se širom grada morali evakuirati barovi, restorani i hoteli.


“Dana 26. lipnja policija je primila seriju telefonskih poziva o eksplozivnim napravama postavljenim na lokacijama u Rostovu na Donu”, objavila je lokalna policija u priopćenju.


“Policijske snage obavile su sve potrebne provjere i nije pronađen nijedan opasni predmet”, naglašava se u priopćenju. “Trenutno sva mjesta rade normalno”.




Policajac u hotelu Topos koji je evakuiran u utorak navečer, rekao je ranije da je ukupno 16 mjesta evakuirano širom grada ali da se radilo o vježbi.


FIFA zasad nije komentirala slučaj. Samo je objavila da u hotelu Topos nije bilo planirano da odsjedne nijedna reprezentacija.


Rostov na Donu dosad je ugostio četiri utakmice Svjetskog prvenstva, uključivo onu odigranu u utorak navečer u kojoj je Hrvatska pobijedila Island s 2-1.


Taj se grad nalazi blizu ruske granice s istočnom Ukrajinom u kojoj se pobunjenici uz potporu Moskve bore protiv ukrajinskih snaga od 2014.


Blizina sukoba uzrokovala je zabrinutost uoči Svjetskog nogometnog prvenstva koje Moskva pak koristi, kako piše Reuters, da bi u svijet poslala sliku stabilnosti i snage.