Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
15. listopada 2019.
Ispis članka: UZNEMIRUJUĆE Napadač na džamiju na Novom Zelandu sve je prenosio uživo: 'Neka zabava počne' - Novi List

NoviList.hr

UZNEMIRUJUĆE Napadač na džamiju na Novom Zelandu sve je prenosio uživo: 'Neka zabava počne'

Sam objavio video

15. ožujak 2019 08:37

Napisao: P. N.

"Neka zabava počne" - stravične su riječi koje je izgovorio kad je odjeven u maskirnu uniformu i naoružan sjeo u automobil kojim je krenuo prema džamiji. Putem je slušao narodnu i vojnu glazbu

Reuters

Napadač koji stoji iza krvoprolića na Novom Zelandu, u kojem je poginulo najmanje 40 ljudi, uživo je putem Facebooka prenosio svoj krvavi pohod na džamiju. Snimku napada objavio je, javlja Daily Mail, potom i na Instagramu. Na društvenim mrežama predstavlja se kao Brenton Tarrant, ali još nije potvrđeno je li mu to pravo ime.

"Neka zabava počne" - stravične su riječi koje je izgovorio kad je odjeven u maskirnu uniformu i naoružan sjeo u automobil kojim je krenuo prema džamiji. Putem je slušao narodnu i vojnu glazbu.

Daily Mail javlja kako je stao na ulazna vrata džamije i ispalio preko stotinu metaka na sve koji se miču. Pobjegao je automobilom, ali je brzo uhićen, zajedno s još troje suučesnika - jednom ženom i dvojicom muškaraca.

Četrdeset osoba ubijeno je a više od 20 teško je ranjeno u napadima na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu u petak, objavila je novozelandska premijerka Jacinda Ardern, prenose agencije.