Niz konfuznih poruka

Trump “oprao” prethodnike: Intervencija na Bliskom istoku najgora odluka u povijesti SAD-a

Hina

Donald Trump, Foto: REUTERS

Donald Trump, Foto: REUTERS

Sjedinjene Države će polako i sigurno vratiti naše izvrsne vojnike doma«, dodao je u jednom drugom jutarnjem tvitu u kojem dodaje da su sukobi na Bliskom istoku stajali Sjedinjene Države 8000 milijarda dolara i tisuće života.



Intervencija na Bliskom istoku je bila najgora odluka u povijesti Sjedinjenih Država, rekao je u srijedu američki predsjednik Donald Trump tri dana nakon što je najavio povlačenje američkih postrojbi iz područja blizu turske granice, na sjeveru Sirije.


Trump je tom iznenadnom izjavom u nedjelju najavio povlačenje američkih postrojbi iz područja blizu turske granice na sjeveru Sirije, čime se činilo da daje zeleno svjetlo za vojnu operaciju Turske protiv kurdskih snaga, saveznika Washingtona u protudžihadističkoj borbi.


Nakon te najave, dao je nekoliko konfuznih, čak kontradiktornih izjava, od prijetnji do pomirljivih poruka Ankari.




Zatim je u ponedjeljak u tvitu napisao da »ako Turska učini bilo što, što procijenim da prelazi mjeru, potpuno ću uništiti gospodarstvo Turske«.


Američki predsjednik tvrdi da je odlučan prekinuti beskrajne ratove, što je bilo jedno od njegovih obećanje iz kampanje.


»Sjedinjene Države će polako i sigurno vratiti naše izvrsne vojnike doma«, dodao je u jednom drugom jutarnjem tvitu u kojem dodaje da su sukobi na Bliskom istoku stajali Sjedinjene Države 8000 milijarda dolara i tisuće života.


»Krenuli smo u rat zbog pogrešne pretpostavke i sada se to potvrdilo: nije bilo niti jednog komada oružja za masovno uništenje«, napisao je u vezi američke intervencije u Iraku 2003. godine.