Hanoi

Trump: ‘Ako se moj prijatelj Kim odluči za denuklearizaciju, S. Koreja ima fantastičnu budućnost’

Hina

Reuters

Reuters

Istaknuvši da izolirana zemlja koja je trenutačno na udaru niza međunarodnih sankcija ima »fantastičan« potencijal, rekao je da njegov »prijatelj«, kako je nazvao Kim Jong-una, ima »priliku kakva se rijetko pruža«



Američki predsjednik Donald Trump predvidio je u srijedu Sjevernoj Koreji »fantastičnu« budućnost ako se njegov »prijatelj« Kim Jong-un opredijeli za denuklearizaciju.


»Vijetnam se razvija kao malo koja zemlja u svijetu. I Sjeverna Koreja će – i to veoma brzo – ako se odluči za denuklearizaciju«, objavio je Trump na Twitteru nekoliko sati prije susreta u Hanoju sa sjevernokorejskim čelnikom.


Istaknuvši da izolirana zemlja koja je trenutačno na udaru niza međunarodnih sankcija ima »fantastičan« potencijal, rekao je da njegov »prijatelj«, kako je nazvao Kim Jong-una, ima »priliku kakva se rijetko pruža«.




»Uskoro ćemo doznati. Jako zanimljivo!«, zaključio je stanar Bijele kuće.


Dvojica čelnika se trebaju sastati u četiri oka u srijedu navečer, nakon čega je predviđena večera na kojoj će biti i njihovi savjetnici. U četvrtak se trebaju ponovo sastati.


Na njihovu prvom susretu na vrhu u Singapuru u lipnju Kim Jong-un je obećao da će »raditi na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka«. No ta nejasna formulacija i izostanak konkretnog pomaka zadnjih mjeseci potaknuli su sumnju u mnogih promatrača.