Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4n
Sutra: 4° 4° 4n
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Spriječen teroristički napad u Nizozemskoj - Novi List

NoviList.hr

Spriječen teroristički napad u Nizozemskoj

Uhićena sedmorka

27. rujan 2018 22:26

Napisao: HINA

Reuters

 Nizozemske vlasti u četvrtak su uhitile sedam muškaraca za koje se sumnjalo da planiraju velik napad s granatama, automatskim oružjem i eksplozivnim pojasevima, otkrili su istražitelji. 
Trojica od sedam osumnjičenih ranije su pritvarani nakon što su se pokušali pridružiti militantima u inozemstvu. Glavni osumnjičenik je 34-godišnji Iračanin koji je 2017. osuđen jer je otputovao kako bi se pridružio Islamskoj državi.

Muškarci stari između 21 i 34 godine pritvoreni su u četiri lokacije diljem Nizozemske nakon gotovo šest mjeseci istrage.
»Osumnjičeni su bili u potrazi za jurišnim puškama AK47, pištoljima i granatama, pojasevima s eksplozivima i sirovim materijalima za nekoliko automobilskih bombi«, priopćili su istražitelji. Uhićenici će u petak izaći pred sud.
Policija je dobila informaciju od obavještajne službe da glavni osumnjičenik cilja na »veliki događaj u Nizozemskoj na kojem bi bilo mnogo žrtava«.
Uhićenja su se dogodila gotovo mjesec dana nakon što je na glavnom amsterdamskom kolodvoru nastrijeljen Afganistanac koji je nožem ozlijedio dvoje američkih turista.